Wouter Hoeffnagel - 23 september 2014

Detailresult Groep besteedt B2B-berichtenverkeer uit aan Descartes

Detailresult Groep, bekend van de DekaMarkt en Dirk supermarkten, kondigt aan alle processen rond het versturen en archiveren van business-to-business berichtenverkeer te hebben uitbesteed aan de Descartes Systems Group. De Detailresult Groep wil met deze keuze de kosten verlagen en de productiviteit verbeteren.

De Detailresult Groep kiest voor de cloud-based Messaging & Archiving Services oplossing van Descartes. Deze keuze is gemaakt met het oog op het volledige productportfolio van Descartes, de mogelijkheid tot outsourcing en het feit dat veel van de handelspartners de oplossingen van Descartes al gebruiken.

Datastromen beheren
“Met 188 winkels en meer dan 1000 leveranciers is het beheren van de datastromen tussen onze leveranciers, de distributiecentra en de winkels een complex proces. We wilden hiervoor een Stabiele oplossing met hoge beschikbaarheid. Wij kozen voor het outsourcen van deze processen omdat we wel wilden standaardiseren, maar B2B berichtenverkeer niet tot onze kerntaken behoort. Deze keuze voor cloud-technologie kwam voort uit ons besluit om onze leveranciers niet te confronteren met investeringen in dure EDI infrastructuur. Wij hebben gekozen voor de cloud-based Messaging Gateway van Descartes vanwege hun expertise op het gebied van connectiviteit en het feit dat veel van onze partners al gebruik maken van de oplossingen van Descartes.” beschrijft Maurice van der Leeden, Manager Functioneel Applicatiebeheer bij Detailresult Groep.

De cloud-based Messaging Gateway & Archiving Services oplossing van Descartes maakt gebruik van het Descartes Global Logistics Network (GLN). Het Descartes GLN is de standaard voor multimodaal elektronisch data- en documentenverkeer tussen bedrijven over de hele wereld. Ruim 173.000 bedrijven gebruiken dit netwerk om hun communicatie en het berichtenverkeer te optimaliseren. Het platform maakt het mogelijk handelspartners aanvoudig op het platform aan te sluiten. Daarnaast krijgen gebruikers real-time inzicht in de handelsketen.