Wouter Hoeffnagel - 19 september 2014

CSA helpt bedrijven te profiteren van big data met richtlijnen

Big data is een markt die zich in een razend tempo ontwikkeld. Niet iedere data is echter gelijk. Hoe zouden bedrijven moeten omgaan met specifieke soorten data? De Cloud Security Alliance (CSA) wil bedrijven met richtlijnen helpen deze keuze eenvoudiger te maken en meer te profiteren van big data.

De Big Data Taxonomy Report beschrijft zes aspecten van big data: datadomeinen, computerinfrastructuur, storage-infrastructuur, analytics, visualisatie, security en privacy. Het rapport beschrijft de wijze waarop data met ieder aspect te maken heeft om managers inzicht te geven in de infrastructuurkeuzes die zij kunnen maken en de eisen die specifieke soorten data hieraan stellen. Ook wordt per domein bekeken wat voor soort architectuur nodig is om big data te kunnen opslaan, verwerken en analyseren.

Academische ideeën zijn realiteit geworden
De CSA wil bedrijven helpen wetenschappelijke kennis in te zetten in de dagelijkse praktijk. "De aanzienlijk toegenomen digitalisering van menselijke activiteiten en machine-to-machine communicatie in combinatie met grootschalige en goedkope hardware zorgen dat veel voorheen academische ideeën over parallelle en gedistribueerde computing realiteit zijn geworden. Ook moeten nieuwe overwegingen worden gemaakt om deze ideeën bruikbaarder te maken in toepassingen in het echte leven", legt Sreeranga Rajan, bestuurslid van de Big Data Working Group van CSA.

"Data is niet gelijk. We zien echter regelmatig dat gebruikers alle datacomponenten op vergelijkbare wijze behandelen, aangezien zij niet weten hoe zij problemen als latentie of de keuze tussen gestructureerde en ongestructureerde data moeten aanpakken", zegt Rajan. "We hopen dat dit rapport meer duidelijkheid geeft over de big data taxonomie en de kennis levert die gebruikers nodig hebben om betere beslissingen te nemen in hun eigen omgeving."