Cognizant neemt TriZetto over
15-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cognizant neemt TriZetto over

Cognizant neemt leverancier van software en IT-oplossingen voor de zorg TriZetto over. Cognizant betaalt 2,7 miljard dollar voor TriZetto.

De twee bedrijven hebben op het gebied van gezondheidszorg gezamenlijk een omzet van ruim 3 miljard dollar. De bedrijven bedienen ruim 245.000 dienstverleners in de gezondheidszorg. Cognizant verwacht door de overname beter in te kunnen spelen op veranderingen in de gezondheidszorg.

Structurele veranderingen
"De gezondheidszorg maakt structurele veranderingen door hervorming van de zorg, kostendruk en verschuivende verantwoordelijkheden van patiënten en zorgverleners. Dit zorgt voor een aanzienlijke groeimogelijkheid, die TriZetto helpt te benutten", zegt Francisco D'Souza, CEO van Cognizant. "Het geïntegreerde portfolio met zowel technologische als operationele mogelijkheden geeft ons een unieke positie klanten te helpen een hogere operationele efficiëntie te realiseren, terwijl we de zorg voor de toekomst opnieuw inrichten. We kijken er dan ook naar uit het TriZetto team te verwelkomen in de Cognizant familie en een zowel gedifferentieerde als duurzame fundering neer te leggen voor de gezondheidszorg."

TriZetto en zijn 3.700 werknemers worden onderdeel van Cognizants bestaande zorgafdeling. De zorg is op dit moment goed voor ongeveer 26% van de omzet van Cognizant en is dus een belangrijk segment voor het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg