Google introduceert Google Cloud Platform voor Startups

12-09-2014 | door: Witold Kepinski

Google introduceert Google Cloud Platform voor Startups

Google kondigt ‘Google Cloud Platform voor Startups’ aan. Dit nieuwe programma biedt startups de voordelen van een schaalbare infrastructuur. Google zegt zo beginnende startups te helpen om te blijven focussen op de ontwikkeling van hun ideeën, waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over infrastructuur. "Startups profiteren van de voordelen van de cloud en ze hebben tevens de middelen tot hun beschikking om hun ideeën snel te ontwikkelen en schaalbaar te maken", aldus Google.

Deze focus is volgens Google bijvoorbeeld belangrijk voor startups die apps bouwen, waarbij het aantal gebruikers al snel kan groeien tot miljoenen gebruikers. Snapchat verzendt bijvoorbeeld meer dan 700 miljoen foto’s en video's per dag en de Khan Academy geeft tientallen miljoenen studenten onderwijs. Startups die meedoen aan dit programma ontvangen 100.000 dollar. Onderdeel daarvan is een ‘Cloud Platform-tegoed’, 24/7 support en technische ondersteuning van Google.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen moet een startups geselecteerd zijn door incubators, accelerators of investeerders. Google werkt op dit moment samen met meer dan 50 partners wereldwijd om dit programma beschikbaar te stellen aan startups die minder dan vijf jaar bestaan, minder dan vijf miljoen dollar aan funding hebben en waarvan de jaarlijkse inkomsten minder dan 500.000 dollar bedragen.

Terug naar nieuws overzicht