Capgemini en VMware leveren samen Airwatch mobility clouddiensten

11-09-2014 | door: Witold Kepinski

Capgemini en VMware leveren samen Airwatch mobility clouddiensten

Capgemini en VMware werken samen rond het leveren van het Airwatch Enterprise mobility management (emm) clouddiensten aan klanten. De Airwatch technologie wordt gecombineerd met het aanbod van Capgemini rond mobility, consultancy-, app development en systeemintegratie. VMware zorgt dat AirWatch beschikbaar is. Capgemini ondersteunt klanten met AirWatch support, systeemadministratie, implementatie en beheer van mobiele applicaties.

VMware partners, zoals Capgemini, mogen sinds de zomer van 2014 AirWatch mobility software verkopen. Ze kunnen de AirWatch Enterprise Mobility Management Platform verkopen die nu staat op de Subscription Cloud (SaaS) SKUs VMware prijslijst.  Ruim 75.000 partners wereldwijde VMware partner kunnen dit doen, zo meldt Dave O'Callaghan, senior vice president of VMware's Global Partner Organization, in een blog post.

VMware kondigde in januari 2014 aan AirWatch over te nemen voor ongeveer 1,181 miljard dollar in contanten en circa 364 miljoen dollar aan termijnbetalingen en verondersteld geïnvesteerd vermogen. Met deze overname breidt VMware zijn End-User Computing groep uit. De mobiele oplossingen van AirWatch vormen een aanvulling op VMware’s aanbod. Door de overname is het AirWatch-team, onder leiding van oprichter en voormalig chief executive officer John Marshall, nu onderdeel van VMware’s End-User Computing groep. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, zal toezicht houden op een nieuw AirWatch-bestuur dat rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

Atlanta

AirWatch, met het hoofdkantoor in Atlanta, is een speler in enterprise-oplossingen voor Mobile Device Management, Mobile Application Management en Mobile Content Management. Met meer dan 10.000 klanten wereldwijd en meer dan 1.600 medewerkers in negen kantoren wereldwijd bieden de oplossingen van AirWatch organisaties een strategisch platform voor het veilig beheren van het snel groeiend aantal mobiele apparaten en de steeds mobieler wordende arbeidskrachten. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

Terug naar nieuws overzicht