Wouter Hoeffnagel - 26 augustus 2014

Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2014 van start

Innovatieve bedrijven kunnen zich tot en met vrijdag 19 september 2014 met hun succesvolle projecten kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De gerenommeerde onderscheiding wordt dit jaar door de Nederlands-Duitse Handelskamer in Den Haag voor de zevende keer verleend. De prijs is bedoeld als motivatie voor ondernemingen uit beide landen die bijzondere prestaties leveren in het grensoverschrijdende bedrijfsleven.

Volgens de richtlijnen van de DNHK komen prestaties en projecten in aanmerking die bijzonder innovatief zijn, zoals een speciale ontwikkeling of proces, of die een sterke economische impuls leveren in beide landen of in bepaalde regio’s. Ook succesvolle marketingcampagnes en algemene bedrijfssuccessen kunnen voor de prijs worden genomineerd.

Max Bögl Nederland
De Handelskamer reikte de prijs vorig jaar uit aan bouwbedrijf Max Bögl Nederland. Deze dochteronderneming van het Duitse bouwconcern Max Bögl had met de bouw van de spectaculaire nieuwe stadsbrug ‘De Oversteek’ in Nijmegen de basis gelegd voor vervolgopdrachten voor het concern in heel Europa. De winnaar liet meer dan 30 andere kandidaten achter zich.

“Alle bedrijven die voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie in aanmerking komen, zijn grensoverschrijdend actief en juist door dit internationale engagement bijzonder succesvol”, zegt DNHK-voorzitter Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland. In het bijzonder mkb-bedrijven maken een goede kans om voor de prijs genomineerd te worden.

Inschrijven
Het inschrijfformulier is te vinden op de website van de DNHK. Een jury die wordt samengesteld door de Handelskamer zal aansluitend uit alle kandidaten de genomineerden bepalen. De verkiezing van de uiteindelijke winnaar gebeurt online door het bedrijfsleven zelf. Garrelt Duin, minister van economische zaken van Noordrijn-Westfalen, maakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Duits-Nederlandse Forum in Mönchengladbach op 19 november 2014 de prijswinnaar bekend.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024