Wouter Hoeffnagel - 26 augustus 2014

Grootste Tetra-netwerk van Nederland krijgt upgrade

Het grootste commerciƫle Tetra-netwerk in Nederland, Belgiƫ en Engeland krijgt een upgrade. Het zogenoemde Entropia-netwerk biedt voortaan een betere dekking in combinatie met een sterke netwerkbeveiliging en flexibele netwerkcapaciteit. De upgrade staat gepland voor vannacht 25 augustus en zal de 26e afgerond zijn.

Tetra is een bestaande en bewezen techniek, die wereldwijd wordt ingezet door gebruikers uit de openbare orde en veiligheidsvoorziening. Het grote voordeel van de techniek is dat er vrijwel direct een verbinding kan worden opgezet. Daarnaast is er de mogelijkheid voor groepsgesprekken. Tetra is een wereldwijde standaard en staat bekend om de hoge mate van bedrijfsveiligheid en de solide encryptie.

Missiekritieke communicatie
"Met dit netwerk is professionele mobiele missiekritische communicatie met de modernste middelen mogelijk. Dit nieuwe netwerk verzekert de toekomst van professionele mobiele communicatie voor de komende tien jaar", zegt Philip Vercruysse, CEO van Entropia Digital.

Het Tetra-netwerk is volgens Vercruysse van groot belang voor de Nederlandse economie. Vercruysse: "Veel partijen zijn afhankelijk van goede communicatiemiddelen. Onze economische infrastructuur is afhankelijk van goede communicatie. Bij het lossen van een schip in de haven van Rotterdam, als een verpleger direct informatie moet delen met een arts, wanneer een medewerker van Rijkswaterstaat moet doorgeven waar een stremming plaats heeft: overal is snelheid en zekerheid van communicatie cruciaal."

200 Tetra-masten
In totaal worden 200 Tetra-masten versneld uitgerold in Nederland, die bestaan uit dual core switches met volledig redundante core-switches. Het gaat om een Dimetra 8.1-Tetra-netwerk, dat is voorzien van een hoge encryptie. Daarnaast is het netwerk ingericht met dubbel hoge redundante IP-Tetra-Switchen die geografisch van elkaar gescheiden zijn. Softwarematig is er gezorgd voor grotere capaciteit en een geautomatiseerd systeem voor software-upgrade- en onderhoudsactiviteiten.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024