Witold Kepinski - 22 augustus 2014

Citrix introduceert nieuwe XenDesktop en XenApp versie 7.6

Citrix brengt een nieuwe versie op de markt van zijn oplossingen voor desktop- en applicatievirtualisatie. XenDesktop en XenApp 7.6 bieden instant toegang tot applicaties en reduceren de kosten voor het garanderen van opslagcapaciteit.

De nieuwe versie heeft betere beveiliging en bevat nieuwe mogelijkheden die kunnen worden geïntegreerd in bestaande Citrix-omgevingen en Microsoft-oplossingen. XenApp en XenDesktop 7.6 zijn beschikbaar in september 2014. 

XenDesktop en XenApp vormen de hoekstenen van de Citrix Workspace Suite, een mobile workstation-oplossing. XenApp en XenDesktop zijn gebouwd op de derde generatie FlexCast Management Architecture (FMA) en zijn ontworpen om te worden ingezet in zowel de cloud, on-premise als in hybride omgevingen. Er is ook de mogelijkheid XenDesktop 7.6 te integreren met bestaande XenApp 6.5-omgevingen.

Technology preview van XenApp en XenDesktop op Linux

Citrix maakt daarnaast bekend dat het een gelimiteerde technology preview beschikbaar maakt van gevirtualiseerde apps en desktops op Linux. Klanten kunnen via http://now.citrix.com/LinuxPreview een preview aanvragen van de Citrix Linux Virtual Delivery Agent (VDA), die gebruik maakt van XenApp en XenDesktop. 

WK