Stedengids-app Jetpac overgenomen door Google

16-08-2014 | door: Nick van Duyn

Stedengids-app Jetpac overgenomen door Google

Stedengids-app Jetpac is overgenomen door Google. Jetpac is in staat om foto’s te herkennen en bouwt zo automatisch stedengidsen uit Instagram-foto’s.

Vanaf 15 september zullen vanaf 15 september niet meer ondersteund worden. De apps van Jetpac waren er alleen voor iOS. Dat laat  Jetpac weten op zijn site, waar het ook de overname van Google bekend maakt.

Herkennen
Jetpac beheert drie apps, die allemaal gebruik maken van software die mensen en objecten op foto’s kan herkennen. Deze software werkt volgens Jetpac zo nauwkeurig dat het in staat is te herkennen of mensen op foto’s toeristen zijn, en zelfs of een café toegankelijk is voor honden en of het een dure plek is. Op deze wijze werden onder meer automatisch stedengidsen gemaakt van Instagram-foto's.

Zelfstandig
Jetpac gebruikte hiervoor een zogenoemd neuraal netwerk, wat software in zekere zin zelflerend maakt. Op die manier wilde Jetpac een dienst maken die op termijn helemaal zelfstandig alles op een foto zou kunnen ‘taggen’.

Google heeft nog niet bekend gemaakt waar het de expertise van het Jetpac-team voor gaat gebruiken. Wel gaan er geruchten dat Google zijn fotodienst wil losweken van sociaal netwerk Google+, en prominenter wil aanprijzen. Die dienst heeft nu al enkele mogelijkheden om foto’s automatisch te rangschikken en te taggen.

Terug naar nieuws overzicht