Samsung neemt SmartThings over voor 200 miljoen dollar

15-08-2014 | door: Nick van Duyn

Samsung neemt SmartThings over voor 200 miljoen dollar

Samsung heeft voor 200 miljoen dollar het bedrijf SmartThings overgenomen. Het bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van producten voor huisautomatisering en bestaat pas twee jaar.

De overname van SmartThings hing al even in de lucht. Er ging al enige tijd het gerucht dat er acquisitiegesprekken werden gehouden. Inmiddels zijn de gesprekken afgerond en is de overname publiekelijk gemaakt.

Hub
SmartThings werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels ongeveer 55 medewerkers, werkzaam in Washington DC, San Francisco en Minnesota.  SmartThings levert een apparaat dat dient als hub, hiermee kunnen allerlei geautomatiseerde huishoudelijke producten met elkaar communiceren.

Internet of Things
Met SmartThings aan boord denkt Samsung grote stappen te kunnen zetten in de huisautomatisering. Alex Hawkinson, CEO van SmartThings, meldt: "Onder de gelederen van Samsung zullen we in staat zijn om meer fabrikanten en ontwikkelaars aan te sluiten op de oneindige mogelijkheden van het Internet of Things."

Het hoofdkantoor van SmartThings zal verhuizen naar Palo Alto in Californië, waar het Samsung Open Innovation Centre zich huisvest.

Terug naar nieuws overzicht