Mark Zuckerberg’s vertrouweling stopt bij Facebook

15-08-2014 | door: Nick van Duyn

Mark Zuckerberg’s vertrouweling stopt bij Facebook

Oud-klasgenoot van Mark Zuckerberg en tevens belangrijk medewerker bij Facebook, Sam Lessin, staat op het punt het social mediaconcern te verlaten. Zo verkondigt Lessin zelf in een privébericht op Facebook.

Sinds 2010 was Lessin werkzaam voor Facebook. Het sociale netwerk had zijn startup Drop.io overgenomen, als het ware een soort Dropbox. Lessin werd volgens Business Insider gezien als een belangrijk onderdeel van de overname. Volgens The Wallstreet Journal was hij een van de belangrijkste vertrouwelingen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. De mannen studeerden samen aan Harvard. Lessin hield zich in zijn tijd bij Facebook bezig met belangrijke producten zoals het Nieuwsoverzicht (de Timeline).

Gemengde gevoelens
Verder laat Lessin laat in zijn post weten vertrekken met "gemengde gevoelens". Hij prijst Facebook zijn post: "Ik geloof oprecht dat Facebook de mogelijkheid heeft om het belangrijkste bedrijf van onze generatie te worden en dat het met die macht heel veel goede dingen kan doen." Het is niet bekend waarom Lessin per 29 augustus Facebook zal verlaten. Hij laat zelf weten nog geen concrete plannen te hebben voor de toekomst. Hij wil gaan kitesurfen, skiën en zijn vrouw, Jessica Lessin, helpen met haar nieuwssite The Information. 

 

Terug naar nieuws overzicht