Redactie - 23 mei 2014

Kaspersky Lab introduceert kaspersky-cyberstat.com


Kaspersky Lab
 introduceert kaspersky-cyberstat.com, een overzicht van unieke statistische data dat een real-time beeld geeft van de ‘cyberwereld’ en zijn populatie. De nieuwe portal verzamelt statistische informatie van over de hele wereld over de activiteiten van mensen online, de apparaten die zij gebruiken en de dreigingen waar ze mee te maken krijgen.

De website biedt extra aandacht aan cyberdreigingen: welke malware is momenteel het meest actief en welke schade kan deze toebrengen aan gebruikers en hun apparaten. De site toont getallen omtrent de grootste online dreigingen, lijsten van landen die in de afgelopen maanden het meest zijn aangevallen en het aantal verschillende malware samples die vandaag gedetecteerd zijn.

Om het plaatje compleet te maken is de informatie over cyberdreigingen aangevuld met het totale aantal internetgebruikers wereldwijd, inclusief de gebruikers die onlangs internet ontdekt hebben. Ook wordt informatie getoond over onder andere het aantal verstuurde e-mails, blogposts en tweets, hoeveel nieuwe mobiele telefoons er op een dag verkocht zijn en hoeveel sites er zijn gehackt.

De statistieken op kaspersky-cyberstat.com worden deels afgeleid uit informatie van het Kaspersky Security Network, een cloudgebaseerde dienst die real-time informatie biedt over nieuwe dreigingen die gedetecteerd worden door Kaspersky-producten. Deze informatie wordt verwerkt door antivirus experts van Kaspersky Lab wereldwijd. Daarnaast wordt informatie ontleend uit andere bronnen, met name uit de online statistiek-diensten worldometers.info en realityclock.com.

Aanvullend op deze portal heeft Kaspersky Lab onlangs de interactieve Cyberthreat Map geïntroduceerd, een‘wereldkaart’ die in real-time wereldwijd cyberbeveiligingsincidenten visualiseert.

Kijk voor meer informatie op kaspersky.cyberstat.com.