Redactie - 09 april 2014

'Moderniseren van legacy-applicaties staat laag op de agenda'


Bijna alle IT-managers (98 procent) geloven dat het toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan green-screen mainframe-applicaties zorgt voor een stijging van de productiviteit. Desondanks staat bij IT-managers het moderniseren van dergelijke legacy-applicaties niet hoog op de agenda, omdat de business dit niet aanmerkt als innovatie. Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder 590 IT-managers en CIO’s.

72 procent van de IT-managers geeft aan dat de business het moderniseren van legacy-applicaties geen innovatie vindt. 42 procent geeft aan dat de business innovatie beoordeelt op ongebruikelijke en ‘gimmicky’ applicaties en widgets. Zij verkiezen nieuwigheid boven legacy. Het onderzoek is uitgevoerd door Vanson Bourne, in opdracht van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties.

IT-afdeling is niet innovatief
Micro Focus vroeg de IT-managers ook naar de rol van de IT-afdeling met betrekking tot innovatie. 61 procent gelooft dat de innovatieve rol van de IT-afdeling een integraal onderdeel is van de organisatie. Desondanks geeft de helft van de IT-managers aan dat de business de IT-afdeling niet beschouwd als innovatief. Hiervan denkt meer dan een derde (36%) dat de business IT beschouwd als ondersteuning voor de organisatie en 13 procent denkt dat de business hen slechts ziet als een onderhoudsfunctie.

“Dit onderzoek toont onomstotelijk aan dat bijna alle IT-managers wel heil zien in het moderniseren van green-screen mainframe-applicaties. Ondanks dat het moderniseren van dergelijke applicaties door de business niet direct aangemerkt wordt als innovatie, kan een update toch aanzienlijke voordelen opleveren en het innovatieve vermogen van organisaties vergroten. Het is dus zaak dat de IT-manager zijn rol als innovator claimt. In het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve IT-organisatie’ bieden wij de IT-manager inzicht in de innovatiekracht van mainframe-applicaties, hoe deze het best benut kunnen worden en welke overwegingen gemaakt dienen te worden om de business optimaal te ondersteunen”, aldus Huib Klink, Senior Consultant/Pre Sales bij Micro Focus.

Whitepaper
De whitepaper ‘De reis naar een innovatieve IT-organisatie’ is hier beschikbaar.

WH