Redactie - 08 april 2014

Wereldwijde BYOD-markt is in 2020 goed voor 173,07 miljard euro per jaar


De wereldwijde Bring Your Own Device (BYOD)-markt is in 2020 goed voor een omzet van 173,07 miljard euro per jaar. De markt maakt naar verwachting de komende jaren een flinke groei door, die wordt aangewakkerd door de behoefte slechts één apparaat te gebruiken voor zowel zakelijke als privé doeleinden en het groeiende gebruik van zowel smartphones als tablets.

Dit blijkt uit onderzoek van Grand View Research. De BYOD-markt groeit hard. De wereldwijde markt voor BYOD-producten was in 2012 nog goed voor een omzet van 47,15 miljard euro. De verwachte samengestelde jaarlijkse groei tussen 2014 en 2020 bedraagt 17,8%. Gebruikers hebben op dit moment gemiddeld 1,7 BYOD-apparaten in hun bezit.

Uitdagingen
Bedrijven staan de komende jaren volgens het business consultancybureau voor een aantal uitdagingen als het gaat om BYOD. Met name diefstal van mobiele apparaten en de veiligheid van vertrouwelijke documenten zijn bron van zorgen voor managers die BYOD willen implementeren.

Smartphones zijn op dit moment het meest gebruikte BYOD-apparaat. De hoeveelheid smartphones blijft de komende jaren flink toenemen. Ook het gebruik van laptops op de werkvloer groeit naar verwachting de komende jaren, maar de groei zal minder hard zijn dan die van het aantal smartphones. Laptops zijn vooral populair doordat krachtigere prestaties worden gecombineerd met mobiliteit.

Kleine bedrijven
BYOD biedt ook voor kleine bedrijven kansen. De trend helpt bedrijven winstgevender te werken terwijl zij de tevredenheid van medewerkers tegelijkertijd positief beïnvloeden. Lagere hardwarekosten in combinatie met het toenemende gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen zullen naar verwachting een positieve impact hebben op BYOD-implementaties.

Het onderzoek 'Bring Your Own Device (BYOD) Market Analysis And Segment Forecasts To 2020' is hier beschikbaar.

WH

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024