Norman: 'Hoeveelheid cyberdreigingen voor de Mac is sterk gegroeid'
01-04-2014

Norman: 'Hoeveelheid cyberdreigingen voor de Mac is sterk gegroeid'


De hoeveelheid cyberdreigingen voor de Mac is sterk gegroeid. Hiervoor waarschuwt beveiligingsbedrijf Norman, dat Mac-gebruikers op het hart drukt dit gevaar te onderkennen en voorzorgsmaatregelen te nemen.

Recent onderzoek van Parallels toonde aan dat Mac's steeds vaker op de bedrijfsvloer worden gebruikt. 45 procent van alle bedrijven biedt op dit moment medewerkers de mogelijkheid op Mac's te werken. Ook voor bedrijven is het dus van belang op de hoogte te zijn van de cyberdreigingen die vandaag de dag de Mac bedreigen.

Geen beveiligingsoplossing
Een enquête die door Norstat vorig jaar in opdracht van Norman is uitgevoerd toont aan dat 44% van de gebruikers zonder enige beveiligingsoplossing op hun computers, zeggen geen bescherming nodig te hebben aangezien zij een Mac gebruiken. Veel Mac-gebruikers blijken zich dus niet bewust te zijn van het feit dat ook voor de Mac inmiddels de nodige malware beschikbaar is.

Norman stelt dat de Mac voorheen inderdaad nauwelijks te maken had met malware, maar dat dit onlangs drastisch is veranderd door het groter wordende marktaandeel van Apple-producten. Doordat meer mensen Mac's gebruiken wordt de apparaten voor hackers een interessanter doelwit. Steeds meer op Mac's-gerichte malware duikt dan ook op. Een voorbeeld hiervan is de Flashback-malware, die 1 procent van alle Mac's heeft weten te besmetten.

Beheer van Mac's
Het onderzoek van Parallels toonde aan dat bedrijven vooral op het gebied van het beheer van Mac's tegen uitdagingen aanlopen. Voor 53 procent is het ontbreken van de juiste beheertools reden geen Mac's op de werkvloer toe te staan. 70 procent van de bedrijven geeft aan dat de IT-afdeling niet over de juiste kennis beschikt om Mac's te kunnen beheren. Deze problemen met het beheren van Mac's kunnen het effectief beveiligen van Mac's bemoeilijken.
 
WH
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security