Redactie - 28 maart 2014

Aruba Networks: 'Mobiele generatie zorgt voor nieuwe eisen aan de werkplek'


De standaard werkplek heeft lange tijd bestaan uit een bureau met een desktop computer, toetsenbord, een muis en veel kabels. Een nieuw type werknemer is echter in opkomst die geheel andere wensen heeft: #GenMobile. Deze mobiele generatie beïnvloeden de inrichting van de werkplek zoals wij die nu kennen aanzienlijk.

Onderzoek van Aruba Networks wijst uit dat de #GenMobile, zoals het bedrijf de mobiele generatie noemt, doorgaans beschikt over drie tot vier mobiele apparaten. Het nieuwe type werknemer wil daarnaast ‘altijd en overal’ kunnen werken, ook buiten de traditionele kantooruren. Bijna 58 procent geeft hierbij aan een voorkeur te hebben voor het werken via WiFi-verbindingen in plaats van mobiele verbindingen.

Thuiswerken
Thuiswerken is voor veel #GenMobile-werknemers van groot belang. Ruim de helft van alle werknemers verkiest twee of drie dagen per week vanuit huis te kunnen werken boven een salarisverhoging van 10 procent. 32 procent geeft aan dat zij liever hebben dat hun werkgever een smartphone voor keuze voor hen betaalt dan dat zij een salarisverhoging van 5 procent krijgen.

De nieuwe manier van werken heeft een flinke impact op de werkdag. 45 procent van de respondenten geeft aan dat zij voor 09:00 of na 18:00 het meest efficiënt werken.

Beste personeel aantrekken
Altijd en overal online zijn is dus de belangrijkste wens die deze nieuwe, mobiele generatie van werknemers heeft. Aruba Networks stelt dat bedrijven hierop zullen moeten inspelen om de beste mensen te kunnen aantrekken en behouden. De wensen van de #GenMobile-werknemer zullen dan ook een aanzienlijk impact hebben op de hedendaagse werkplek.

‘We zien al een tijdje de groei in flexibel werken, BYOD and “always-on” connectiviteit. Maar dit rapport laat zien dat het echt een levensstijl aan het worden is voor de moderne werknemer,’ aldus Paul van der Wilk, countrymanager van Aruba Networks. ‘De #GenMobile-generatie zal geen geduld kunnen opbrengen voor de werkgever die deze mobiele levensstijl niet faciliteert. Om de beste mensen te krijgen en te behouden, zullen bedrijven naar oplossingen moeten kijken die de eigen positie verbeteren en tot een hogere productiviteit leiden. Uiteindelijk zullen velen hun traditionele werkvloer compleet op de schop moeten gooien.’

WH
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024