Riverbed: 'Bedrijven geven steeds meer geld uit aan bedrijfsapplicaties'
27-03-2014

Riverbed: 'Bedrijven geven steeds meer geld uit aan bedrijfsapplicaties'


Bedrijven geven steeds meer geld uit aan bedrijfsapplicaties en -technologie. 82 procent van alle IT-beslissingsmakers geeft aan dat hun totale uitgaven aan applicaties en technologie in verhouding tot hun totale IT-budget de twee jaren is gestegen. Bedrijven die als 'transformators' geclassificeerd kunnen worden profiteren hier het meest van.

Dit blijkt uit onderzoek van Loudhouse in opdracht van Riverbed Technologies onder 1.000 IT-beslissingsmakers in de EMEA-regio. Ondanks dat de uitgaven aan applicaties en technologie is gestegen profiteert niet ieder bedrijf hier optimaal van. Slechts één in de vier bedrijven in de EMEA-regio voldoet namelijk aan de definitie van 'transformator'. Een transformator is een bedrijf die zijn IT-infrastructuur inzet om te excelleren in innovatie.

Verschillen
Een transformator zijn blijkt niet onbelangrijk te zijn. Zo stellen transformators dat 61 procent va de nieuwe IT-applicaties of -diensten die in de afgelopen twaalf maanden in gebruik zijn genomen als een compleet succes. Dit percentage ligt onder niet-transformators op 52 procent. 29 procent van de transformators ziet meer dan driekwart van de projecten als een succes, een percentage dat onder de niet-transformators op 16 procent ligt.

Maar liefst 70 procent van de transformators verwacht daarnaast binnen twee tot drie jaar een return-on-investment (ROI) te zien op alle of de meeste nieuwe investeringen in technologie. Van de niet-transformators verwacht 57 procent dit te realiseren.

Datacenterconsolidatie of -optimalisatie
Transformators hebben daarnaast over het algemeen hun netwerk- en applicatieinfrastructuur kritischer bekeken. 77 procent van de transformators heeft al een datacenterconsolidatie of -optimalisatie uitgevoerd of is hier op dit moment mee bezig. Dit percentage ligt onder niet-transformators op 49 procent.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software