Parallels: 'Bedrijven gebruiken steeds vaker Mac's'
26-03-2014

Parallels: 'Bedrijven gebruiken steeds vaker Mac's'


Mac's worden steeds vaker gebruikt op de werkvloer. 45 procent van alle bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid met Mac's te werken. Bedrijven lopen echter wel tegen uitdagingen aan. Dit blijkt uit onderzoek van Parallels.

Voor de bedrijven die geen Mac's gebruiken op de werkvloer blijkt het beheer de belangrijkste reden te spelen. 95 procent van deze groep geeft aan dat zij wel Mac's zouden gebruiken als zij over één centraal beheersysteem voor zowel Windows als Mac OS zouden beschikken. Het ontbreken van de juiste beheertools is voor 53 procent reden Mac's niet op de werkvloer te gebruiken.

Kennis over Mac's
70 procent van de respondenten geeft aan Mac's niet toe te staan op het netwerk aangezien de IT-afdeling niet over de juiste kennis beschikt om de machines te beheren. 68 procent staat de Apple-apparaten niet toe aangezien deze geen Windows-apps kunnen draaien. Veel bedrijven maken namelijk gebruik van apps die alleen voor Windows beschikbaar zijn.

Bedrijven die besluiten Mac's wel in te zetten voor bedrijfsdoeleinden hebben hiervoor verschillende redenen. 77 procent van deze bedrijven geeft aan de Mac's naar hun mening betrouwbaarder zijn dan Windows machines. 65 procent stelt dat het beheren van Mac's eenvoudiger is dan het beheer van Windows PC's. Eveneens 65 procent stelt dat het gebruik van Mac's helpt nieuwe werknemers aan te trekken.
 
WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software