Telindus: 'Security en storage belangrijkste uitdagingen bij servervirtualisatie'
25-03-2014

Telindus: 'Security en storage belangrijkste uitdagingen bij servervirtualisatie'


Security en storage worden door IT-professionals gezien als de belangrijke uitdagingen bij servervirtualisatie. Na security en storage volgen beschikbaarheid, het netwerk en backup/restore. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals.

Telindus heeft onderzocht welk servervirtualisatieplatform het meest populair is onder IT-professionals. 73 procent geeft aan een voorkeur te hebben voor VMware, waarmee dit bedrijf net als voorgaande jaren als meest populaire platform uit de bus komt. Microsoft HyperV en Citrix XenServer staan op de tweede en derde positie met respectievelijk 15 en 7,8 procent. 3,8 procent van de respondenten geeft aan gebruik te maken van een ander platform.

Verschuiving in de markt
Wel is een duidelijk verschuiving zichtbaar in de markt voor virtualisatie-oplossingen. Waar VMware op dit moment nog het meest gebruikte platform is ontstaat ook steeds meer interesse in andere virtualisatie-oplossingen. Denk hierbij aan Microsoft HyperV. Telindus stelt dat servervirtualisatie volwassen is geworden, waardoor steeds meer vergelijkingsmateriaal op de markt beschikbaar is.

“Eén á twee jaar geleden waren bedrijven nog voorzichtig met het virtualiseren van tier 1 applicaties, zoals mailservers en bedrijfskritische databases. De technologie heeft het mogelijk gemaakt om dit nu wel te doen. Vanwege de voordelen van virtualisatie, bekijken organisaties opnieuw de IT-omgeving en bepalen de eisen waaraan de infrastructuur moet voldoen. Omdat het gaat om bedrijfskritische data, worden er zwaardere eisen gesteld en moeten IT-professionals bepalen hoe hiermee om te gaan. Dit biedt zeker uitdagingen op het gebied van storage, maar ook naar de security moet opnieuw gekeken worden. Beschikbaarheid, performance en veiligheid worden met het virtualiseren van tier 1 applicaties nóg belangrijker”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus.

WH

Terug naar nieuws overzicht