Redactie - 21 maart 2014

IDC: 'Illegale software vergroot de kans op malware-infecties aanzienlijk'


Het gebruik van illegale software kan bedrijven hoge boetes opleveren. Zo kunnen werknemers het gebruik van illegale software melden bij de BSA | The Software Alliance, die op zijn beurt stappen kan ondernemen. Het gebruik van illegale software is echter ook security-technisch niet zonder risico. Bedrijven die met illegale software werken lopen namelijk een flink groter risico besmet te worden met malware.

Dit blijkt uit onderzoek van IDC in samenwerking met de Universiteit van Singapore. De organisaties onderzochte 203 PC's die in 11 verschillende landen zijn aangeschaft en illegale software bevatten. 61 procent van deze PC's bleek geïnfecteerd te zijn met malware. IDC stelt dat bedrijven 33 procent kans lopen malware te installeren op het moment dat zij illegale software installeren of een PC aanschaffen waarop illegale software aanwezig is.

Datalekken en beveiligingsproblemen
IDC en de Universiteit van Singapore waarschuwen dat de aanwezigheid met malware kan leiden tot datalekken en beveiligingsproblemen. Bedrijven geven dit jaar naar schatting 491 miljard dollar uit aan maatregelen om deze problemen op te lossen. Hiervan wordt naar verwachting 127 miljard dollar uitgegeven aan het oplossen van beveiligingsproblemen, terwijl de overige 364 miljard dollar opgaat aan maatregelen tegen datalekken.

Bedrijven kunnen door malware flinke schade lopen. IDC verwacht dat tweederde van de organisaties die via illegale software met malware wordt besmet te maken krijgt met criminele organisaties. Dit zijn organisaties die door systemen met malware te besmetten inkomsten proberen te genereren. De schade die deze criminelen organisaties veroorzaken loopt in 2014 naar verwachting op tot 315 miljard dollar.

Whitepaper
Een whitepaper met de bevindingen van IDC en de Universiteit van Singapore is hier te vinden. 

WH

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024