'MKB ziet ondanks uitdagingen voordelen in tablets op de werkvloer'
20-03-2014

'MKB ziet ondanks uitdagingen voordelen in tablets op de werkvloer'


Het MKB ziet veel zakelijke voordelen in het gebruik van tablets op de werkvloer. De bedrijven lopen hierbij echter wel tegen uitdagingen aan. Zo hebben tabletgebruikers toegang nodig tot bedrijfsapplicaties en -data, terwijl dit niet altijd mogelijk is.

Dit blijkt uit onderzoek van NComputing dat is uitgevoerd onder 300 IT-professionals dit werkzaam zijn bij bedrijven met 100 tot 2.000 werknemers. 83 procent van de respondenten erkent dat het beschikbaar maken van bedrijfsapplicaties en -data op tablets een middelgrote tot grote impact zou hebben op zijn bedrijfsvoering. 75 procent van de respondenten werkt op dit moment al met tablets op de werkvloer.

Toegang tot apps en data
63 procent van de respondenten geeft aan dat tabet-gebruikers binnen hun bedrijf om meer toegang tot bedrijfsapplicaties en -data vragen dan zij op dit moment hebben. Bedrijven blijken vooral moeite te hebben met het verstrekken van deze toegang aan gebruikers van een Windows-tablet. Maar liefst 86 procent geeft aan hierbij tegen uitdagingen aan te lopen.

41 procent van de IT-professionals ondervindt daarnaast problemen met de compatibiliteit van Windows-desktopapplicaties en mobiele apparaten. 34 procent van de gebruikers meldt slechte ervaringen te hebben met het gebruik van Windows-applicaties vanaf een tablet.

Beveiliging
Beveiliging blijft voor bedrijven die tablets toestaan op de werkvloer een zorgenkind. Vooral persoonlijke apparaten van medewerkers zorgen voor onrust. 75 procent van alle IT-professionals geeft aan zich zorgen te maken over de beveiliging van bedrijfsdata op persoonlijke tablets van gebruikers. 43 procent maakt zich juist zorgen om privacy-gerelateerde zaken door de opkomst van BYOD. Desondanks geeft 56 procent van de IT-professionals aan dat binnen hun bedrijf werknemers BYOD-tablets mogen gebruiken.

Het rapport 'Business Applications and Tablets: A Survey of IT Professionals at Small and Mid-Sized Organizations' is hier te vinden.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility