Microsoft: 'Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo'
20-03-2014

Microsoft: 'Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo'


Bedrijven omarmen de cloud in een hoog tempo. 45 procent van alle bedrijven heeft inmiddels de pilot-fase van hun cloudimplementatie achter zich gelaten. 35 procent van de bedrijven beschikt vandaag de dag over een formeel cloud computing-plan als onderdeel van hun algemene IT- en bedrijfsstrategie.

Dit blijkt uit het onderzoek 'Hosting and Cloud Go Mainstream: 2014' van Microsoft. De cloud blijkt een steeds grotere rol te spelen in de IT-bestedingen van bedrijven. Gemiddeld wordt 26 procent van het IT-budget voor on-premises infrastructuur door bedrijven uitgegeven aan de adoptie van een private cloudomgeving in eigen beheer. 32 procent van het IT-budget voor off-premises infrastructuur wordt gemiddeld uitgegeven aan private cloud-omgevingen die in een datacenter van een cloudprovider worden gehost.

Opstap naar hybride cloud
"Een gehoste private cloud is voor veel klanten een opstap naar hybride cloudomgevingen", zegt Marco Limena, vice president Hosting Service Providers bij Microsoft. "We zien deze omgevingen steeds meer voeten aan de grond krijgen, wat ook blijkt uit onze hostingactiviteiten die jaarlijks met een hoog tempo stijgen. Dit momentum blijft zich opbouwen. Het is dan ook duidelijk dat we het omslagpunt hebben bereikt waar de meeste bedrijven zich niet langer in de ontdekkingsfase bevinden en zich nu richten op het implementen van cloudomgevingen om bedrijfsresultaten en -mogelijkheden te verbeteren".

"Cloudomgevingen veranderen de manier waarop we zaken doen aanzienlijk. Wat echter niet wijzigt is het belang van beveiliging. Security heeft zich hierdoor ontwikkeld als de belangrijke en in potentie meest lucratieve cloudkans voor hosters", zegt Michelle Bailey, senior vice president Digital Infrastructure en Data Strategy bij 451 Research. "Hosting is nu de facto de oplossing voor 'vertrouwde' cloudimplementaties. Klanten zijn bereid hogere prijzen te betalen voor extra zekerheden. Ons onderzoek toont aan dat 60 procent van de klanten tot 26 procent extra wil betalen voor garanties op het gebied van beveiliging. 25 procent van de bedrijven betaalt al voor dit soort dienstverlening".

Rapport
Het volledige rapport over het onderzoek 'Hosting and Cloud Go Mainstream: 2014' is hier te vinden.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud