Landesk: 'Werknemers geven per jaar 120 euro uit aan BYOD-apparaten'
07-03-2014

Landesk: 'Werknemers geven per jaar 120 euro uit aan BYOD-apparaten'


Werknemers geven veel geld uit aan de Bring Your Own Device-trend. Bedrijven kunnen dan ook flink besparen door een BYOD-beleid te omarmen. Onderzoek van Landesk Software wijst uit dat een derde van alle Britse medewerkers in de afgelopen vijf jaar tenminste 500 pond, zo'n 600 euro, hebben uitgegeven aan mobiele apparaten. De besparing die bedrijven hierdoor kunnen realiseren loopt op tot ruim 180.000 euro in slechts vijf jaar tijd.

De uitgaven aan mobiele apparatuur overstijgen hiermee andere werk-gerelateerde uitgaven die voor rekening komen van werknemers. Denk hierbij aan koffie en thee die medewerkers zelf aanschaffen tijdens werktijd. Gemiddeld geven werknemers ruim 115 euro per jaar aan koffie en thee. De totale uitgaven aan dergelijke drinken komen in vijf jaar tijd gemiddeld uit op 575 euro.

Financiële voordelen
"IT-afdelingen kunnen duidelijk op deze kosten besparen. Zij moeten echter zeker stellen dat zij zicht houden op de aanwezige apparaten en deze op een kostefficiënte manier kunnen beheren zonder in te hoeven leveren op veiligheid. De duidelijke financiële voordelen maken BYOD zeker het overwegen waard", stelt Nigel Seddon, Vice President EMEA bij Landesk Software.

Dat BYOD het overwegen waard is blijkt onder andere uit de besparingen die bedrijven gemiddeld dankzij BYOD weten te realiseren. Organisaties besparen gemiddeld ruim 180.000 euro in vijf jaar tijd door BYOD te omarmen. 83 procent van alle Britse bedrijven staat BYOD op dit moment toe. 39 procent van de werknemers heeft inmiddels al een eigen mobiel apparaat aangeschaft om op de werkvloer te gebruiken.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility