DRP Council: 'Bedrijven zijn niet goed voorbereid op disaster recovery'
06-03-2014

DRP Council: 'Bedrijven zijn niet goed voorbereid op disaster recovery'


Maar liefst 73 procent van de bedrijven wereldwijd nemen onvoldoende maatregelen om hun data en IT-systemen te beschermen. Dit terwijl de kosten van falende IT op kunnen lopen tot vijf miljoen dollar.

Dit concludeert de Disaster Recovery Preparedness (DRP) Council in het State of Disaster Recovery Preparedness 2014 Annual Report. De DRP Council ondervroeg medewerkers van 1.000 bedrijven naar de wijze waarop hun bedrijf omgaat met disaster recovery. 64 procent van de respondenten is van mening dat zijn bedrijf hiervoor te weinig budget beschikbaar stelt.

Geen disaster recovery-plan
60 procent van de respondenten stelt dat hun bedrijf geen volledig gedocumenteerd disaster recovery-plan heeft. Van de bedrijven die wel over een dergelijk plan beschikken geeft 23 procent aan de plannen nooit getest te hebben. 33 procent geeft aan het disaster recovery-plan eens per jaar of twee jaar te testen. 65 procent van deze bedrijven geeft aan de eigen testen niet te halen.

78 procent van de ondervraagden heeft ervaring met downtime van kritiek applicaties. De kosten hiervan blijken flink op te kunnen lopen. 63 procent van deze groep geeft aan hierdoor financiële schade te hebben geleden. Deze schade loopt uiteen van enkele duizenden euro's tot ruim drieënhalf miljoen euro schade.

Leven verbeteren
Bedrijven zijn overigens druk in de weer om hun leven te verbeteren. Het merendeel van de respondenten geeft aan dat hun organisatie zich realiseert onvoldoende maatregelen te hebben genomen en investeert om hier veranderingen in te brengen. Maatregelen die worden genomen bestaan uit het opstellen van een duidelijk disaster recovery-plan, het definieren van doelstellingen op het gebied van disaster recovery en het regelmatig testen van de hersteltijd van kritieke applicaties om zeker te stellen dat deze doelstellingen worden gehaald. 

DRP Council

De DRP Council is een onafhankelijke onderzoeksgroep die onderzoek doet naar disaster recovery management. Het bedrijf publiceert ieder jaar het State of Disaster Recovery Preparedness Annual Report.

WH

Terug naar nieuws overzicht