'Stagiaires verdienen bij een aantal grote IT-bedrijven ruim 6.000 euro per maand'
03-03-2014

'Stagiaires verdienen bij een aantal grote IT-bedrijven ruim 6.000 euro per maand'


Stages staan erom bekend relatief weinig te betalen. Dit is echter zeker niet bij alle bedrijven het geval. Een aantal grote IT-bedrijven betalen stagiaires maar liefst ruim 6.000 euro per maand voor hun werkzaamheden.

Dit blijkt uit onderzoek van carrièrewebsite Glassdoor onder Amerikaanse bedrijven. Met name IT-bedrijven blijken af en toe flink de buidel te trekken om stagiaires aan te trekken. Vooral social media-bedrijven zijn veel in de top 5 te vinden.

7.012 dollar per maand
Palantir betaalt met een gemiddeld salaris van 7.012 dollar per maand stagiaires het meest. Palantir is een bedrijf dat software ontwikkeld om data te kunnen visualiseren en analyseren. Ook andere bedrijven geven forse stagevergoedingen aan stagiaires. Zo betaalt het virtualisatiebedrijf VMware gemiddeld maar liefst 6,966 dollar per maand aan stagiaires, terwijl een stagevergoeding bij het sociale platform Twitter gemiddeld 6,791 dollar per maand bedraagt.

Wie bij LinkedIn stage gaat lopen kan een stagevergoeding van gemiddeld 6,230 dollar per maand verwachten, terwijl Facebook 6,213 dollar per maand aan stagiaires betaald. Microsoft en eBay zijn de laatste twee bedrijven die gemiddeld meer dan 6.000 euro per maand aan stagiaires uitkeren.

Infographic
Glassdoor heeft een handige infographic opgesteld waarin de stagesalaris van de best betalende stageplekken uiteen worden gezet. 

WH

Terug naar nieuws overzicht