Redactie - 04 februari 2014

IT-professional oriënteert zich vaker op Software Defined Datacenter

 

Uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals blijkt dat 30 procent zich al aan het oriënteren is op het Software Defined Datacenter (SDD). 29 procent geeft aan nog geen beeld te hebben van deze ontwikkeling omdat er te weinig informatie beschikbaar is, 16 procent zal geen SDD nodig hebben en 6 procent heeft een project gepland staan. 19 procent weet niet wat het is.

Ook uit eerder onderzoek van Telindus blijkt dat IT-professionals vinden dat er nog te weinig informatie beschikbaar is om een standpunt in te kunnen nemen ten opzichte van software defined. Toen gaf maar liefst 50 procent aan geen antwoord te kunnen geven op de vraag of software defined infrastructuren mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren. Nu blijkt echter wel dat een grote groep zich aan het oriënteren is op deze ontwikkeling.

“Om duidelijkheid te verschaffen, heb ik onlangs mijn visie op software defined verwoord in een whitepaper”, zegt Harm de Haan (foto), Manager Consultancy bij Telindus. “Met de opkomst van software defined gaat er veel veranderen. Niet alleen voor de IT-professional, maar zeker ook voor de leveranciers. De ontwikkeling staat echt nog in de kinderschoenen, dus de 6 procent die aangeeft al een project gepland te hebben, behoort zeker tot de early adopters. Iedere software defined oplossing heeft drie kenmerken, namelijk abstract, pool en automate. Met het Software Defined Datacenter kan IT echt als een service geleverd worden en neemt de schaalbaarheid toe. Het brengt echter ook complexiteit met zich mee, doordat alle lagen van de infrastructuur zo nauw met elkaar verweven raken, dat expertise op alle gebieden noodzakelijk is. Ik verwacht dan ook dat de oriëntatiefase waarin de meest bedrijven zich nu bevinden niet op korte termijn voorbij zal zijn.”

Door: Witold Kepinski