Redactie - 30 oktober 2013

'IT-execut?ives vertrouwen in Analytics, maar wantrouwen vooral de kwaliteit van de data van hun collega’s'


Ruim driekwart van de best presterende bedrijven geeft aan dat het inzetten van analytics, het inzichtelijk maken van grote hoeveelheden data, een cruciale factor is voor groei en innovatie. Bijna 40 procent van hen zag binnen een half jaar na inzetten van Analytics een return on investment.

Toch merkt bijna tweederde van de IT-executives dat er veel weerstand is tegen Analytics en Big Data in hun organisatie. Interne politiek of verzet vanuit het management zijn hiervan de belangrijkste oorzaak. Dit blijkt uit de Wereldwijde IBM Analytics Study onder 1.000 business- en IT-executives in 70 landen die vandaag bekend is gemaakt.

Er is een opvallend gebrek aan vertrouwen in Big Data. Management, analisten en data-managers hebben op individueel niveau veel vertrouwen in Analytics maar wantrouwen vooral de kwaliteit van de data van hun collega’s. Hierdoor delen ze hun informatie onvoldoende en worstelen organisaties om beter inzicht uit hun data te halen. Vooral de vraag of organisaties de juiste data gebruiken voor een analyse en deze kwalitatief goed genoeg is wordt vaak gesteld.


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024