Redactie - 18 oktober 2013

OpenStack staat vaker op het lijstje voor toekomstige cloud-infrastructuurplannen.


Maar liefst 84 procent van de ondervraagde IT-besluitvormers in enterprises geeft aan dat OpenStack onderdeel wordt van hun toekomstige cloud-infrastructuurplannen.

Dit blijkt uit de resultaten van de enquête 2013 Path to an OpenStack-Powered Cloud, dat in opdracht van Red Hat is uitgevoerd door IDG Connect. Van de 200 ondervraagde Amerikaanse besluitvormers blijkt een meerderheid van de bedrijven (51 procent) bezig te zijn met hun tweede of derde implementatie van een private cloud. Deze bedrijven maken daarbij gebruik van intern ontwikkelde oplossingen of alternatieven van leveranciers.

De onderzoeksresultaten tonen aan dat bedrijven bij het zelf ontwikkelen van private clouds een groot aantal uitdagingen ondervinden, waaronder:Resource management (21 procent);Vereenvoudigen van IT-beheer(18 procent);Applicatiebeheer (18 procent); enApplicatie migratie (18 procent).

De resultaten van de enquête tonen verder aan dat bedrijven voor OpenStack kiezen of willen kiezen vanwege private cloud-initiatieven. 60 procent van de respondenten die momenteel in een vroeg stadia zit van een OpenStack-deployment, heeft de implementatiefase nog niet afgerond of bevindt zich nog aan het begin van het proces. 84 procent van de ondervraagden zegt dat OpenStack onderdeel wordt van hun toekomstige cloud-plannen.

Respondenten noemen als unieke voordelen van OpenStack boven private cloud-alternatieven de: management-visibility (73 procent); deployment-snelheid (72 procent); platformflexibiliteit (69 procent); betere agility (69 procent); en concurrentievoordeel (67 procent). De belangrijkste uitdagingen voor het inzetten van OpenStack omvatten: ontbreken van vaardigheden van IT-personeel (32 procent), budgetbeperkingen (23 procent), en vragen over de volwassenheid van OpenStack (11 procent) en waar te beginnen (10 procent). Verder blijkt uit de enquêtegegevens dat beleidsmakers geloven dat OpenStack-leveranciers en System Integrators het beste in staat zijn om ervaring te delen, helpen investeringen te rechtvaardigen en kloven in bekwaamheid van werknemers te dichten.

“De resultaten van de enquête wijzen duidelijk uit dat OpenStack in rap tempo een realiteit wordt voor veel IT-organisaties en als ruggengraat dient voor private cloud,” zegt Radhesh Balakrishnan, algemeen directeur Virtualization bij Red Hat. “De enquête toont dat bedrijfsverantwoordelijken begrijpen dat OpenStack een verbeterde zichtbaarheid, snelheid, flexibiliteit en wendbaarheid naar de private cloud brengt. Zodra deze bedrijven overstappen naar OpenStack-gedreven clouds kijken ze naar toonaangevende IT-bedrijven die enterprise class OpenStack aanbieden door het leveren van een normale levenscyclus, training en support en een breed ecosysteem van partners van OpenStack-gecertificeerde oplossingen die de overstap naadloos laten verlopen.”

Voor een infographic over de enquête, zie: http://bit.ly/PrivateCloudSurvey


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024