Redactie - 27 augustus 2013

IDC: VMware marktleider in cloud managementsoftware op basis van de software-inkomsten


VMware Cloud Management-oplossingen nemen bij steeds meer organisaties toe in populariteit, wat heeft geleid tot verhoogde verkoop van VMware vCloud Suite. VMware Cloud Management licentieverkopen vormden de sterkst groeiende productgroep in het tweede kwartaal van 2013. Sinds het begin van 2012 is het aantal klanten verdrievoudigd, aldus VMware.

Volgens marktonderzoeksbureau IDC is VMware marktleider in cloud managementsoftware op basis van de software-inkomsten in 2012*. In het rapport, ‘Worldwide Cloud Systems Management Software 2012 Vendor Shares’ stelt IDC vast dat VMware marktleider is met een marktaandeel van 20,5 procent. Volgens IDC waren de belangrijkste oorzaken voor de marktgroei in 2012 het toenemend gebruik van cloud-automatisering, monitoring en analyses voor gevirtualiseerde datacenter-omgevingen door zowel enterprise-organisaties als service providers.

Meer voordelen voor partners
De versnelde adoptie van VMware Cloud Management-oplossingen door klanten heeft ook geleid tot een toename in het aantal partners van het VMware-ecosysteem. Deze partners profiteren volgens Vmware van de nieuwe, uitgebreide beheermogelijkheden, de heterogene capaciteiten en de uitbreidingsmogelijkheden naar aanvullende technologie van VMware’s vSphere-platform. Naast het leveren van nieuwe oplossingen en technologieën ondersteunt VMware deze partners bij het transformeren van hun organisatie om zo klanten beter te kunnen voorbereiden op hun overgang naar een software-gedefinieerde datacenter en de cloud.

Na een groei met 50 procent van het aantal cloud management-partners in 2012, beweert VMware goed op weg te zijn om het partnernetwerk te verdubbelen in 2013. VMware werkt ook nauw samen met strategische partners om VMware Cloud Management-oplossingen te integreren in bestaande situaties of om nieuwe omgevingen te bouwen op basis van deze oplossingen.

*IDC “Worldwide Cloud Systems Management Software 2012 Vendor Shares,” by Mary Johnston Turner, June 2013, #241426


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024