E-learning steeds belangrijker voor bedrijven
10-04-2013

E-learning steeds belangrijker voor bedrijven


E-learning (leren met behulp van online middelen, in tegenstelling tot klassikaal leren) neemt een voorname plaats in de opleidingsmix van bedrijven in. Tachtig procent van de Nederlandse top MKB en grootbedrijven werkt nu al met e-learning. Bijna de helft van de bedrijven die e-learning gebruiken, zal hier in 2013 meer aan gaan uitgeven. E-learning bevalt bedrijven goed. Slechts 3,4 procent van de e-learning gebruikende bedrijven zegt dat het e-learning budget weer zal dalen. Het aanbod van e-learning wordt steeds groter en e-learning wordt steeds toegankelijker. Acceptatie door de werknemers is geen issue.

Bij bedrijven waar men verwacht dat de uitgaven aan E-learning stijgen, is de gemiddelde verwachte stijging bijna 27 procent. Dit geldt voor bijna de helft van de bedrijven. De andere helft van de bedrijven verwacht in merendeel de bestedingen aan e-learning dit jaar op peil te houden. Als de uitgaven aan e-learning niet stijgen, verwachten bedrijven nog wel meer aan e-learning te gaan doen in 2013.

Deze gegevens komen uit het NIDAP onderzoek naar bedrijfsopleidingen en -trainingen van 2012-2013. Al ruim 20 jaar voert NIDAP onderzoek uit naar de markt voor opleidingen en trainingen voor professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door het afnemen van telefonische en online interviews onder ongeveer 450 organisaties met 100 of meer werknemers.

Met dit landelijk uitgevoerde 'monitor' onderzoek brengt NIDAP jaarlijks de trends en ontwikkelingen ten aanzien van opleidingen in het bedrijfsleven in kaart.  

  

Terug naar nieuws overzicht