Redactie - 27 maart 2013

Veel organisaties nog afwachtend met desktopvirtualisatie


Nog altijd is een aanzienlijk aantal organisaties zich aan het oriënteren op desktopvirtualisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 214 IT-professionals.

Net als in 2011 is 35 procent van de respondenten zich nog aan het oriënteren. 39 procent van de bedrijven gebruikt desktopvirtualisatie al, dit is een stijging van 2 procent. 19 procent geeft aan desktopvirtualisatie niet nodig te hebben en 7 procent zegt binnenkort te starten. De investering (28,5%), complexiteit (24%) en niet weten waar te beginnen (19%) zijn de grootste uitdagingen.

Harm de Haan (foto), Manager Consultancy bij Telindus-ISIT: “Het is duidelijk dat een groot deel van de markt nog altijd enigszins afwachtend tegenover desktopvirtualisatie staat. Hiermee wordt er ook een duidelijk signaal afgegeven, namelijk dat de business case van desktopvirtualisatie zichzelf nog niet voldoende bewijst. De markt zit duidelijk te wachten op goedkopere en vooral eenvoudigere oplossingen om overstag te gaan en leveranciers spelen hier nu op in.”

“Daarnaast valt of staat het succes van desktopvirtualisatieprojecten met de eindgebruiker”, zegt Harm de Haan. “Desktopvirtualisatie wordt nog teveel gedreven door IT in plaats van de business. De voordelen voor IT zijn duidelijk, maar de voordelen voor de business blijven onderbelicht. Dat is tegenstrijdig, omdat het succes juist afhangt van acceptatie van de business. De business wil gebruikmaken van de voordelen van desktopvirtualisatie, maar wel minimaal dezelfde gebruikerservaring als in de oude situatie. Het is daarom noodzakelijk om in de business case de ROI duidelijk te formuleren, niet alleen in besparingen, maar juist in tevreden eindgebruikers.” 


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024