Redactie - 10 januari 2013

Onderzoek Telindus-ISIT: 67 procent organisaties nog niet over op 10Gb networking


Hoewel 10Gb networking niet meer nieuw is, maakt slechts 33 procent van de organisaties hier gebruik van. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 214 IT-professionals. 40 procent van de IT-professionals is zich wel aan het oriënteren, 9 procent gaat binnenkort overstappen en 18 procent geeft aan 10Gb networking niet nodig te hebben.

Gezien het feit dat organisaties virtualisatie in het datacenter steeds verder doorvoeren en er steeds meer virtuele servers op één machine draaien, was de verwachting dat ook meer organisaties gebruikmaken van 10Gb networking.

“Als je voorheen wilde overstappen van bijvoorbeeld 10Mb naar 100 of 1000Mb hoefde je alleen maar nieuwe switches aan te schaffen”, licht Jerry Rozeman (foto), CTO bij Telindus-ISIT, toe. “Een overstap naar 10Gb vereist naast nieuwe switches echter ook nieuwe bekabeling in het datacenter, andere connectoren en netwerkkaarten. Je gaat dus echt een stap verder en dit vraagt om meer inspanning en een grotere investering. De verandering heeft duidelijk meer impact. Ik verwacht dat veel organisaties om die reden nog even wachten en nog vaak gebruikmaken van 1Gb-kaarten, die eenvoudig bij te plaatsen zijn in het datacenter. Zeker binnen het MKB, waar organisaties ook steeds meer bandbreedte nodig hebben, maar nog niet aan een investering in 10Gb networking toe zijn.”

Door: Witold Kepinski