Redactie - 07 december 2012

Mobiele zoekopdrachten naar bedrijven groeien met 175 procent


Ruim 25 procent van alle online zoekopdrachten in 2012 naar personen of bedrijven werden vanaf een smartphone of tablet uitgevoerd. Dit is een stijging van 175 procent ten opzichte van 2011, zo blijkt uit gegevens van Telefoonboek. In totaal zoeken maandelijks 5,5 miljoen Nederlanders via Telefoonboek (website, mobiele site en mobiele app) naar de contactgegevens van personen of bedrijven, wat uitkomt op bijna 9,5 miljoen zoekopdrachten per maand.  Waar het gebruik van de papieren telefoongids alsmaar daalt – 75 procent van alle Nederlanders zegt nooit de papieren gids te gebruiken* – stijgen de bezoekersaantallen van bedrijvensites zoals Telefoonboek.nl. De zoektocht naar een telefoonnummer, adres of openingstijden begint tegenwoordig steeds vaker online. Hierbij komen iedere maand ruim 5,5 miljoen Nederlanders uit op Telefoonboek.nl.
 
Drukte tijdens kantooruren
De gegevens van Telefoonboek worden vooral geraadpleegd op werkdagen. Maandag is hierbij de drukste dag, december is de drukste maand. Rond het middaguur ziet Telefoonboek.nl een piek in bezoekers, met ruim 1.380 bezoekers tegelijk op de site. Op Telefoonboek wordt voornamelijk gezocht naar bedrijven. Ruim 65 procent van alle zoekopdrachten is naar een bedrijf. Populaire rubrieken zijn telefoonnummers en openingstijden van huisartsen, kappers entandartsen. Ook taxi’s, kringloopwinkels en andere lokale MKB-bedrijven worden door hun vermelding op Telefoonboek.nl beter gevonden. In totaal bevat de database van Telefoonboek ruim 1,3 miljoen bedrijven.
 
Slechts 4 procent toont openingstijden
In het afgelopen half jaar hebben 17.000 bedrijven actief gegevens op Telefoonboek.nl toegevoegd of gewijzigd. Slechts 4 procent van de bedrijven toont openingstijden. 28 procent van de bedrijven heeft een bedrijfslogo toegevoegd en  slechts 11 procent heeft een Twitter-profiel toegevoegd. Het toevoegen van gegevens is grotendeels gratis en zorgt voor een betere vindbaarheid en grotere kans op contact met klanten.



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024