Onderzoek Adobe: mobile search advertising en Facebook engagement blijven groeien
29-10-2012
Deel dit artikel:

Onderzoek Adobe: mobile search advertising en Facebook engagement blijven groeien


Adobe heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van de Q3 2012 Global Digital Advertising Update, onderdeel van het Adobe Digital Index-rapport. Dit kwartaalrapport belicht de bestedingen in digital advertising. Adobe analyseerde het gedrag van adverteerders en gebruikers op basis van meer dan $2 miljard aan jaarlijkse advertentiebesteding. Uit de totale bevindingen komt naar voren dat de investeringen in paid search binnen alle onderzochte geografische markten – de VS, UK en Duitsland – blijven groeien, grotendeels door groei van het mobiele verkeer. De Cost per Click (CPC)-, ROI- en conversiecijfers variëren echter tussen PC's, tablets en smartphones. Verder komt uit het rapport naar voren dat merkbetrokkenheid op Facebook snel groeit, waarmee het een waardevol social advertising-kanaal wordt om consumenten te bereiken.
 
De belangrijkste bevindingen voor Q3 2012:

  • Search advertising blijft gestaag groeien in de Verenigde Staten, UK en Duitsland, maar de groei in mobiel verkeer zorgt voor een verschuiving van bestedingen naar tablets en smartphones. De bestedingen aan search advertising zijn in de VS met 11 procent year over year (YoY) gegroeid, terwijl de ROI met 26 procent verbeterde. In de UK en Duitsland groeiden de bestedingen aan search met respectievelijk 36 procent en 25 procent.
  • De merkbetrokkenheid op Facebook groeide met 896 procent YoY. Mobiele gebruikers zijn verantwoordelijk voor bijna een kwart van de Facebook-betrokkenheid (likes, comments, shares).
  • Google CPC's daalden met 10 procent YoY. Dit valt waarschijnlijk toe te schrijven aan een groeiend aandeel mobiele clicks, waar CPC's voordeliger zijn.
  • Conversiecijfers van mobiele besturingssystemen worden belangrijker door de voortdurende groei van het mobile search-verkeer. Een vergelijking tussen het verkeer van Android- en iOS-apparaten laat zien dat het verkeer via iOS-apparaten bijna twee keer zoveel oplevert.

De verwachtingen voor Q4 2012 – Q1 2013:

  • De bestedingen aan search advertising blijven naar verwachting groeien in de VS en Europa. Groei wordt met name verwacht in het retailsegment, gelet op de sterke groei van dit kanaal, een hoge ROI en de aankomende feestdagen en vakanties. Zowel in de VS als Europa worden groeicijfers van 15 tot 20 procent verwacht, samen met verhoogde CPC's in Q4 dankzij het hoogseizoen in retail en de nieuwe betaalstructuur van Google Shopping.
  • Mobiel verkeer blijft naar verwachting groeien; 1 op de 5 betaalde search-clicks zijn straks afkomstig van een tablet of smartphone. Marketeers zullen nadrukkelijker proberen om meer mobiel dataverkeer naar hun website te trekken door campagnes aan te passen voor specifieke mobiele besturingssystemen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Digital