Redactie - 19 oktober 2012

Meerderheid IT-managers heeft een ontwikkelplan voor jonge medewerkers


Jonge medewerkers binnen IT-organisaties hebben niets te klagen wat ontwikkelingsmogelijkheden betreft. 80 procent van de IT-managers geeft namelijk aan dat er voor jonge medewerkers een ontwikkel- of opleidingsplan is opgesteld. Op de vraag of jonge medewerkers een vaste mentor of begeleider hebben buiten de leidinggevende, antwoordt een krappe meerderheid (52%) echter ontkennend. Wel denken de IT-managers dat de eigen IT-organisatie voldoende carrièremogelijkheden (58%) biedt. Dit blijkt uit onderzoek van neomax onder 197 IT-managers in Nederland.

Stephan Bosman, directeur van neomax: “Het is goed om te zien dat de IT-managers van Nederland investeren in de ontwikkeling van jong personeel door middel van concrete plannen. Het is belangrijk dat IT’ers duidelijk aangeven waar hun ambities liggen. Als de IT-professional aangeeft binnen 2 jaar door te willen groeien van de helpdesk naar systeembeheer, helpt een concreet plan om deze ambitie te realiseren. Ook het feit dat bijna de helft van de jonge IT’ers wel een mentor of begeleider heeft, is een positief signaal. Zo wordt kennis binnen de organisatie gedeeld en geborgd, een belangrijk punt met het oog op het tekort aan IT’ers.”

Neomax heeft dit jaar onderzoek gedaan onder 197 IT-managers in Nederland en 940 MBO en HBO IT-studenten. Doel van deze onderzoeken is het in kaart brengen van de wensen en verwachtingen van de nieuwe generatie IT’ers en de manier waarop de huidige IT-manager aankijkt tegen deze toekomstige medewerkers.