Redactie - 17 oktober 2012

Helft IT-managers gaat mainframe-applicaties moderniseren voor mobile en cloud


De ontwikkelingen rondom mobile en cloud gaan ook aan mainframe-applicaties niet voorbij. 49 procent van de IT-managers en CIO’s is van plan om mainframe-applicaties te moderniseren om deze toegankelijk te maken vanaf mobiele apparaten. Daarnaast maakt 44 procent plannen om de betreffende applicaties over te brengen naar de cloud. Dit blijkt uit onderzoek van 
Micro Focus, leverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit wereldwijde onderzoek hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid van zaken gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot modernisering ervan. 

Verder blijkt uit het onderzoek dat het niet alleen blijft bij het smeden van plannen. 14 procent van de IT-managers en CIO’s is reeds begonnen met de modernisering ten behoeve van mobile. Voor de cloud  geldt dat 16 procent al is begonnen. 

“Als het om mainframe-applicaties gaat, denkt men wat mij betreft nog te vaak in onmogelijkheden”, aldus Huib Klink (foto) Senior Consultant / Pre sales bij Micro Focus. “In eerste instantie worden de nieuwste ontwikkelingen niet in verband gebracht met mainframe-applicaties. Echter, organisaties kunnen ook mee met de ontwikkelingen op het gebied van mobile en cloud zonder de toegevoegde waarde van hun mainframe-applicaties aan de kant te zetten. Het is een kwestie van denken en doen.”

Het onderzoeksrapport is digitaal beschikbaar via http://www.microfocus.com/mcro/modernization-research/.