Redactie - 21 september 2012

87 procent IT-managers plant modernisering applicaties op korte termijn


De modernisering van tenminste één bedrijfskritische applicatie staat bij 87 procent van de IT-managers en CIO’s op de planning van 2012. In de top drie van de te moderniseren applicaties staan respectievelijk: HR-, BPM- en PPM-applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van Micro Focus, leverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit wereldwijde onderzoek hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot de modernisering ervan.

53 procent van de bedrijfskritische applicaties van organisaties draait voornamelijk of volledig op het mainframe. De helft van de IT-managers en CIO’s verwacht dat de bedrijfswaarde aanzienlijk zal toenemen na de modernisering. Gemiddeld wordt 27 procent van de jaarlijkse IT-budgetten toegewezen aan het beheren, handhaven en verbeteren van de integriteit van mainframe-applicaties en bijbehorende middelen. Bijna de helft (46 procent) van de IT-managers en CIO’s geeft aan dat dit percentage met gemiddeld 11 procent per jaar zal stijgen.

“Dat 2012 het jaar is van de modernisering, wordt met dit onderzoek onderschreven”, aldus Huib Klink, Senior Consultant / Pre-sales bij Micro Focus. “Volgens mij hebben vier factoren de meeste invloed op beslissingen over het moderniseren van mainframe-applicaties: verlaging van kosten voor hardware- en softwarelicenties, verhoging van betrouwbaarheid, productiviteit en snelheid van activiteiten en de ondersteuning van IT-systemen voor toekomstige innovatie en bedrijfsgroei.”