Persoonlijke mobiele toestellen goed ingeburgerd op de werkplek
14-08-2012
Deel dit artikel:

Persoonlijke mobiele toestellen goed ingeburgerd op de werkplek


Onderzoek van Lexmark, leverancier van printoplossingen, heeft aangetoond dat meer dan de helft van het bedrijfspersoneel (55%) regelmatig persoonlijke mobiele toestellen gebruikt voor werkgerelateerde activiteiten.

Lexmark hield een enquête onder kantoormedewerkers over hun gebruik van persoonlijke mobiele toestellen op de werkplaats. De meest gebruikte toestellen bleken iPhones (36%) en smartphones (24%) te zijn, gevolgd door iPads (23%) en Blackberry’s (19%).

Meer dan twee vijfde (41%) van de ondervraagde personen verklaarde dat zij de mogelijkheid om bedrijfsinformatie vanaf hun mobiele toestellen te printen, belangrijk of heel belangrijk vinden. Toch bleek uit de enquête dat maar heel weinig medewerkers ook werkelijk printen vanaf hun mobiel toestel. 77% verklaarde dat zij dit zelden of nooit doen. De reden hiervoor kan zijn dat bedrijven nog te weinig voorzien zijn om persoonlijke toestellen van hun medewerkers in de bedrijfsomgeving te integreren en te ondersteunen. Dit wordt bevestigd door de uitspraak van 47% van de ondervraagde personeelsleden dat hun werkgever geen beleid inzake het gebruik van persoonlijke mobiele toestellen heeft.

“Bring your own device (BYOD) is een ontegensprekelijk aanwezige trend en zal volgens ons nog aan belang winnen”, verklaarde Niels Priem, General Manager van Lexmark Benelux. “Bij mobiel printen wordt op dit moment echter voornamelijk aan consumententoepassingen gedacht en zijn de huidige printapps niet geschikt voor een kantooromgeving. Lexmark biedt nu oplossingen die afdrukken eenvoudig maakt voor mensen die hun eigen mobiele toestellen voor het werk gebruiken. Tevens zorgen wij ervoor dat het afdrukbeleid van hun bedrijf wordt nageleefd. Wij leveren een hele reeks applicaties en de vereiste technologie om mobiel printen in een bedrijfsomgeving te ondersteunen en zo de productiviteit van de medewerkers te verhogen.”
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility