Redactie - 21 mei 2012

Websitebezoek op tablets 10 keer sneller gegroeid dan op smartphones


Adobe Systems heeft de resultaten bekend gemaakt van zijn laatste Adobe® Digital Index-rapport waarin onderzoek is gedaan naar het internetgebruik en de websitebeleving van tablet-, smartphone- en PC-gebruikers. Uit het onderzoek blijkt dat tablets vanaf begin 2013 meer internetverkeer voor websitebezoek zullen genereren dan smartphones en dat gebruikers websitebezoek via tablets nagenoeg even positief beoordelen als websitebezoek via de PC.

Deze resultaten impliceren dat tablets een beduidend ander informatiekanaal vormen dan smartphones. Hoewel apps zich hebben bewezen als een zeer waardevolle en belangrijke component van een mobiele strategie, zouden organisaties er goed aan doen om te investeren in optimalisatie van mobiele webpagina’s voor de groeiende groep tabletgebruikers die bovendien gemiddeld meer te besteden heeft*.


Belangrijke bevindingen uit het onderzoek:
 

  • Het aandeel websitebezoeken vanaf tablets is ongeveer tien keer sneller gegroeid dan het aandeel van smartphones in de eerste twee jaar na de marktintroductie van tablets. Het aandeel in websiteverkeer vanaf tablets is in het afgelopen jaar meer dan 300 procent gegroeid. Deze snelle groei is zowel toe te schrijven aan de groeiende verkoop van tablets als aan een significant hoger aantal websitebezoeken per tablet ten opzichte van smartphones.
  • Het websiteverkeer van tablets zal begin 2013 het smartphoneverkeer overstijgen en in 2014 verantwoordelijk zijn voor 10 procent van het volledige internetverkeer bij websitebezoek.
  • Hoewel consumenten websitebeleving op de tablet nagenoeg even positief beoordelen als op de PC, wordt de PC drie keer zo vaak ingezet voor websitebezoek.
“Steeds meer consumenten kiezen voor een tablet. Het is belangrijk dat organisaties hier rekening mee houden wanneer zij hun digitale ervaringen optimaliseren met inzet van mobiele strategieën”, zegt Derk-Jan Brand, Managing Director Benelux bij Adobe. “CMO’s die zich op digital marketing richten doen er goed aan om de focus allereerst op mobiel en vooral op de tablet te richten bij het optimaliseren van hun digitale content en marketinginitiatieven. De consument eist dit tenslotte.”
  
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024