Betrouwbaarheid is belangrijkste kenmerk van bedrijfsprinters

Betrouwbaarheid is belangrijkste kenmerk van bedrijfsprinters

Betrouwbaarheid is belangrijkste kenmerk van bedrijfsprinters

28-04-2012

Betrouwbaarheid is belangrijkste kenmerk van bedrijfsprinters


Betrouwbaarheid is het belangrijkste kenmerk van een printer in een bedrijfsomgeving, zo blijkt uit een onderzoek van Lexmark, leverancier van printoplossingen.


Bij het onderzoek van Lexmark waren 534 kantoormedewerkers uit negen Europese landen betrokken. Zij gaven hun mening over het gebruik van printers voor zakelijke toepassingen en vermeldden door welke factoren zij zich bij de keuze van een nieuwe printer laten leiden.

Betrouwbaarheid stond helemaal bovenaan het lijstje van printerkwaliteiten: maar liefst 72% van alle ondervraagden vond dit zeer belangrijk of belangrijk. Daarmee scoorde betrouwbaarheid hoger dan bijvoorbeeld een grote papiervoorraad of energie-efficiëntie. Het op één na belangrijkste kenmerk was een hoge printsnelheid: bijna twee derde (62%) van de respondenten vond dit een cruciale eigenschap.

De printkwaliteit en toner cartridges met een grote inhoud haalden ook een hoge score. Respectievelijk 59% en 54% van de respondenten vonden dit belangrijke of zeer belangrijke kenmerken.

“Wij zien dat steeds meer bedrijven die een nieuwe printer aanschaffen vooral naar de functionaliteit van het toestel kijken en nagaan hoe het aan hun behoeften voldoet. De gebruikte technologie komt op de tweede plaats,” verklaarde Niels Priem, General Manager Lexmark Benelux. “Dat betrouwbaarheid helemaal bovenaan het verlanglijstje staat, hoeft ons niet te verbazen. Printers staan immers centraal in de documentbeheerprocessen van veel organisaties. Medewerkers moeten erop kunnen vertrouwen dat de toestellen en bijbehorende oplossingen van hun printomgeving over een groot uithoudingsvermogen beschikken en gemakkelijk in hun activiteiten kunnen worden geïntegreerd. Op deze manier renderen hun investeringen maximaal en worden ondernemingsinitiatieven voor een grotere efficiëntie ondersteund.”

Terug naar nieuws overzicht