Telindus-ISIT zet top 5 datacenter-uitdagingen op een rij
19-01-2012
Deel dit artikel:

Telindus-ISIT zet top 5 datacenter-uitdagingen op een rij


Uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 445 IT-professionals blijkt dat stroomverbruik gezien wordt als de grootste uitdaging in het datacenter. Ruim 18 procent van de respondenten zet dit op nummer 1. De top 5 uitdagingen wordt vervolgd met security (13%), beschikbaarheid (12%), opslag (11%) en performance (11%).

Het is opvallend dat stroomverbruik bovenaan staat, omdat de klassieke top 3 respectievelijk bestond uit beschikbaarheid, backup/restore en performance. “Dit is te verklaren doordat vooral grote organisaties nog een behoorlijke legacy in het datacenter hebben staan, die draait naast de nieuwe gevirtualiseerde omgeving”, licht Jerry Rozeman, Portfolio Manager Enterprise bij Telindus-ISIT, de resultaten toe. “Drie tot vier jaar geleden zijn veel bedrijven hun datacenter gaan virtualiseren, maar door gebrek aan tijd zijn er ook veel fysieke servers overeind gebleven. Dit betekent dubbel stroomverbruik. Dit kan verklaren waarom IT-professionals dit nu bovenaan hun lijst met uitdagingen hebben staan. Daarnaast draait virtualisatie vooral om efficiency, maar omdat het zo eenvoudig is om nieuwe servers bij te plaatsen en hiermee de time to market te verkorten, blijft het aantal virtuele applicatieservers hard groeien. En hiermee ook het datacenter. Dit kost enorm veel stroom.”

“Naast het stroomverbruik blijft beschikbaarheid een belangrijke uitdaging in het datacenter”, vult Jerry Rozeman aan. “Zeker nu het de trend is om alles te virtualiseren. Niet alleen applicatieservers, maar ook desktops, unified communications en virtuele infra als firewalls en loadbalancers. Redundantie is dan ook een absolute voorwaarde voor bedrijven die alles naar het gevirtualiseerde datacenter verplaatsen en het is goed om te zien dat IT-professionals zich hiervan bewust zijn.”
 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters