Complexiteit en investering grootste uitdagingen desktopvirtualisatie
20-12-2011

Complexiteit en investering grootste uitdagingen desktopvirtualisatie


27 procent van de IT-professionals geeft aan dat de investering de belangrijkste uitdaging is bij de keuze voor desktopvirtualisatie en 25 procent zet complexiteit op de eerste plaats. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus-ISIT onder 445 IT-professionals. Daarnaast geeft 37 procent van de respondenten aan dat er in hun organisatie al gebruik wordt gemaakt van desktopvirtualisatie, 36 procent is zich op dit vlak aan het oriënteren en 12 procent heeft desktopvirtualisatie in de planning staan. Slechts 15 procent geeft aan niet geïnteresseerd te zijn in desktopvirtualisatie.

Jerry Rozeman, Portfolio Manager Enterprise bij Telindus-ISIT, licht het onderzoek toe: “Desktopvirtualisatie is een breed begrip. Men kan daar VDI onder verstaan, maar ook het meer klassieke Server Based Computing dat werd geïntroduceerd door Citrix. In dit onderzoek is hierin geen onderscheid gemaakt, maar op basis van eerdere onderzoeken en statistieken, verwacht ik dat meer dan de helft van de respondenten die aangeeft al gebruik te maken van desktopvirtualisatie, hiermee verwijst naar Server Based Computing.”

“In de praktijk zien we dat de markt vaak verkeerd wordt voorgelicht over desktopvirtualisatie, waardoor de benodigde investeringen en de complexiteit worden onderschat”, zegt Jerry Rozeman. “Desktopvirtualisatie is geen snelle standaardoplossing die op korte termijn direct winst oplevert. Daarom is het belangrijk om eerst te bepalen of desktopvirtualisatie wel past bij de organisatie. Eén van de grootste valkuilen bij desktopvirtualisatie is dat de wensen van de eindgebruiker niet worden meegenomen. Het is daarom belangrijk om van tevoren de huidige manier van werken en de wensen van de eindgebruiker in kaart te brengen. Desktopvirtualisatie heeft betrekking op de gehele organisatie, dus zowel het management, de ICT-afdeling als de eindgebruiker moet hier klaar voor zijn. Daarna werk je de investering op lange termijn uit.”
 

Terug naar nieuws overzicht