Redactie - 15 december 2011

Nederlandse bedrijven minst bezorgd om beveiliging privé-apparaten


De beveiliging van privé-apparaten op de werkvloer bezorgt weinig Nederlandse werkgevers kopzorgen. In vergelijking met andere landen zijn Nederlandse bedrijven het minst bezorgd over het toelaten van bedrijfsinformatie op privé-apparaten: 18 procent is hier totaal niet bezorgd over, tegenover een gemiddelde van 11 procent internationaal. Dat is met name opmerkelijk omdat Bring Your Own Device in Nederland een grotere groei zal doormaken dan in andere landen.

Dat blijkt uit het onderzoek Security Index van Vanson Bourne in opdracht van Citrix Systems. De Nederlandse ondervraagden verwachten dat over 24 maanden bijna zes op de tien werknemers (59%) een privé-apparaat gebruikt voor werkdoeleinden. Daarmee loopt Nederland voorop in de elf onderzochte landen. Desondanks liggen managers niet wakker van de security-eisen die dit met zich meebrengt.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden verwacht dat desktopvirtualisatie een belangrijke rol kan spelen in het beveiligen van privé-apparaten: 53 procent geeft aan dat het veilig leveren van gegevens aan mobiele apparaten een belangrijk voordeel is van deze technologie. De relatieve onbezorgdheid van Nederlandse bedrijven zorgt er ook voor dat ze weinig aanvullende beveiligings-oplossingen inzetten om desktopvirtualisatie aan te vullen. Of het nu gaat om data loss prevention, authenticatie, antivirus of firewalls: Nederlandse respondenten zijn hier minder mee bezig dan hun internationale collega’s.

“Nu desktopvirtualisatie volwassen is geworden wordt het steeds meer beschouwd als een strategische investering en een fundamenteel onderdeel van de IT-infrastructuur van elke organisatie. Nederlandse organisaties zijn zich duidelijk bewust van de voordelen die de technologie met zich meebrengt; verbeterde beveiliging van waar dan ook met elke device, vormt in de meeste gevallen de belangrijkste reden om desktopvirtualisatie in te zetten”, aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President, Citrix Benelux.