Redactie - 08 december 2011

Meerderheid bedrijven schakelt externe consultants in om ERP-systeem aan te passen


Ruim de helft van de middelgrote bedrijven (100 tot 1.000 werknemers) heeft externe IT-consultants nodig om aanpassingen door te voeren in hun ERP-systeem. Dat blijkt uit onderzoek van Technology Evaluation Centers (TEC) onder 307 bedrijfsmanagers wereldwijd, in opdracht van bedrijfssoftwareleverancier UNIT4.

Van de ondervraagde managers geeft 55 procent aan dat ze veranderingen in hun ERP-systeem niet kunnen doorvoeren zonder de hulp in te schakelen van consultants. Een bijna even grote groep (52%) geeft toe dat de groei en winstgevendheid van de organisatie onder druk staat, door een gebrek aan flexibiliteit van hun ERP-systemen.

De kosten om ERP-systemen aan te passen na een verandering zorgen er in 44 procent van de gevallen voor dat bedrijven kostenbesparingen of groeimogelijkheden te laat of zelfs niet doorvoeren. “ERP-systemen zijn juist bedoeld om groei en winstgevendheid van een bedrijf te ondersteunen, niet om dit in de weg te staan”, aldus Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij UNIT4. “Als organisaties dit wel zo ervaren, is het tijd om na te denken over hun ERP-strategie.”

“De rigiditeit van veel ERP-systemen brengt miljoenen euro’s aan verborgen kosten voor het bedrijfsleven met zich mee”, vervolgt Dobbe “ERP is de ruggengraat van veel organisaties; hoe langer het duurt om de software aan te passen, des te groter de negatieve impact op het bedrijfsresultaat. Zeker nu de economische situatie onzeker is en veel organisaties zich voorbereiden op herstructureringen of fusies en overnames.”
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024