Specialisaties op IT-afdelingen zijn duidelijk verdeeld
01-11-2011
Deel dit artikel:

Specialisaties op IT-afdelingen zijn duidelijk verdeeld


69% van de IT-executives vindt specialisatie en focus van de medewerkers op de IT-afdeling erg belangrijk. Dit blijkt uit een onderzoek dat IT-detacheerder neomax heeft gehouden onder 255 IT-executives. Om deze specialisatie en focus te bewerkstellingen geeft 74% van de respondenten aan de IT-afdeling te hebben opgedeeld in duidelijk te onderscheiden bloedgroepen, zoals architecten, ontwikkelaars en beheerders. Deze resultaten sluiten aan bij de trend dat IT steeds complexer wordt, wat wordt beaamd door 82% van de respondenten. Deze trend heeft als gevolg dat het onmogelijk is alle specifieke kennis in één persoon te vinden. Voor de verschillende functies zijn wezenlijk verschillende opleidingen en skills nodig.  

Voor een kleinere IT-afdeling is het onmogelijk alle specifieke kennis in huis te hebben. Daarentegen geeft 41% van de respondenten aan dat outsourcing door de organisatievorm van de IT-afdeling een complexe kwestie is. Het inlenen van specialisten wordt daarom steeds belangrijker.  

“Wij merken dat de huidige MBO- en HBO-opleidingen op IT-gebied nog niet aansluiten op de specifieke functie-eisen die gevraagd worden”, aldus Stephan Bosman, directeur van neomax. “Tijdens de verschillende opleidingen wordt een belangrijke basis gelegd, maar het is essentieel dat afgestudeerden zich nog verder specialiseren. Daarom vinden wij het belangrijk om onze medewerkers een combinatie te bieden van verschillende opleidingen en trainingen. Zowel op hard skills als op soft skills. Hierdoor kunnen zij zich steeds verder specialiseren, dit is waardevol voor onze klanten en voor de carrière van onze medewerkers.”
 

Terug naar nieuws overzicht