68% van de tabletbezitters kan niet meer zonder tablet

68% van de tabletbezitters kan niet meer zonder tablet

68% van de tabletbezitters kan niet meer zonder tablet

68% van de tabletbezitters kan niet meer zonder tablet

25-07-2011

68% van de tabletbezitters kan niet meer zonder tablet


68% van de tabletbezitters geeft aan de tablet niet meer te kunnen missen. Zij gebruiken hun tablet dan ook gemiddeld 2,7 uur per dag. Dit blijkt uit het Tablet Onderzoek 2011 dat de website Tabletguide.nl heeft gehouden. 537 respondenten gaven hun mening over de stortvloed aan tablets die ons land overspoelt en welke plek de tablet in het dagelijks leven heeft. De resultaten hebben we hier op een rij gezet.

Te duur

80% van de ondervraagden vindt high-end tablets op dit moment te duur. Ze zijn bereid € 400,- te besteden voor een tablet. Ter vergelijking: het instapmodel van de Apple iPad 2 kost € 479,-. De overige 20% van de ondervraagden geeft aan de tabletprijzen momenteel precies goed te vinden. Geen enkele ondervraagde vindt de prijzen momenteel te laag.

3G

62% van de tabletbezitters maakt momenteel geen gebruik van de 3G (mobiel internet) functionaliteit, terwijl de tablet die zij bezitten dit wel ondersteunt. Dit is opvallend omdat de tablets met 3G aanzienlijk duurder zijn bij aanschaf. Ondanks deze meerprijs kiest de meerderheid van de kopers er vervolgens voor de 3G functie niet te activeren. Maar liefst 28% van alle tabletbezitters geeft aan wel eens gebruik te maken van tethering, waarbij de 3G verbinding van hun smartphone wordt gedeeld met de tablet. Tethering is bij geen van de Nederlandse telefonie aanbieders toegestaan.

Daling gebruik laptop/desktop

72% van de ondervraagde tabletbezitters zegt dat het gebruik van een laptop en/of desktop computer is afgenomen sinds ze een tablet in bezit hebben. Uit de cijfers blijkt vervolgens dat het gebruik van laptop en/of desktop gemiddeld met 2,3 uur per dag is afgenomen.

Jailbreak

1 op de 10 tabletbezitters geeft toe de tablet voorzien te hebben van een jailbreak of custom rom, waarmee volledige toegang tot de tablet mogelijk wordt. Hierdoor kun je via alternatieve wegen apps installeren en krijgen de geïnstalleerde apps meer mogelijkheden.

Apps

Om een beeld te krijgen van het koopgedrag in de verschillende applicatiewinkels stelden we de vraag: “Koop je wel eens apps voor je tablet?”. 59% van de tabletbezitters koopt apps wanneer gratis apps niet voldoen. Bijna 1 op de 3 geeft aan nooit te willen betalen voor applicaties en alleen gratis apps te installeren. De minderheid kijkt nooit naar prijzen en installeert dus gewoon wat ze nodig hebben en een nog kleiner deel installeert alleen illegaal en betaalt dus nooit voor de software op hun tablet. 62% van de tabletbezitters zegt minder ‘gewone’ boeken te kopen sinds ze een tablet bezitten. Het lezen van digitale boeken op de tablet is hiervan de oorzaak. 52% geeft aan minder tijdschriften te kopen dan voorheen.

3D

Tablets met 3D mogelijkheden zijn nog niet erg populair. Van de ondervraagden die binnenkort een tablet willen aanschaffen of hun huidige tablet willen vervangen, geeft 12% aan specifiek op zoek te gaan naar tablet met 3D functionaliteit. De overige ondervraagden maakt het niet uit of wil het juist niet.

Tevredenheid
De meerderheid van de tabletbezitters is tevreden met hun huidige tablet. 83% is niet van plan de tablet op korte termijn te vervangen. De overige 17% is dat wel van plan en van die groep gaat 82% dat binnen een half jaar doen.
 

Terug naar nieuws overzicht