Nationale ICT-Enquête laat nog veel kansen zien voor cloud en social media
30-06-2011
Deel dit artikel:

Nationale ICT-Enquête laat nog veel kansen zien voor cloud en social media


Afas ERP Software heeft vandaag de onderzoeksresultaten van de Nationale ICT-enquête 2011 gepubliceerd. Aan de Nationale ICT-enquête 2011, een initiatief van Afas in samenwerking met Kluwer, hebben ruim 2.000 personen deelgenomen. Alle deelnemers ontvingen vandaag de resultaten per mail.

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlandse IT-managers de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Uit de antwoorden die zij gaven blijkt dat zij weer volop plannen hebben om te investeren in strategische verbeteringen door middel van technologie.

Tegelijkertijd leven er nog veel vragen over de waarde van nieuwe ontwikkelingen als cloud computing en social media. Vooral daar is nog veel ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld in de manier waarop ondernemingen social media managen.

Verder blijkt dat het onderwerp Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen nog steeds leeft. Waar in de vorige editie al duidelijk werd dat groene IT serieus genomen werd, blijkt nu meer dan ooit dat aandacht voor de drie-eenheid People, Planet, Profit om diverse redenen belangrijk is, en zowel intern als extern gedreven is. Dat de motivatie voor duurzaam werken diep gevoeld wordt, blijkt al uit de antwoorden op de eerste vraag, ‘Waar denkt u aan bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaam werken?’. Bijna de helft van de respondenten, 46 procent, gaf aan dat dit voor hen aandacht betekent voor personeel en organisatie. Twintig procent ziet het als minder reistijd en efficiënter werken, terwijl 22 procent meer  aandacht voor het milieu de belangrijkste verdienste vindt.  

Het complete onderzoek kunt u hier downloaden.
 

Terug naar nieuws overzicht