IT-afdelingen stellen implementeren cloud-strategie uit
30-06-2011
Deel dit artikel:

IT-afdelingen stellen implementeren cloud-strategie uit


Een wijdverspreide acceptatie van cloud computing loopt mogelijk vertraging op doordat organisaties niet de capaciteit hebben om ermee aan de slag te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van UC4 Software, leverancier van IT-automatiseringssoftware. Vooral de hoge onderhoudskosten van, en de toenemende tijdsinvestering in het beheer van bestaande systemen zijn voor bedrijven de grootste uitdagingen. Aan het onderzoek deden IT-beslissers in een groot aantal organisaties in het Verenigd Koninkrijk mee. Het onderzoek werd uitgevoerd door Vanson Bourne.

Bijna twee derde van de respondenten geeft aan dat het volume aan beheertaken de effectiviteit aanzienlijk vermindert, en zestig procent zegt dat hierdoor de ruimte beperkt is om te werken aan nieuwe initiatieven. IT-beslissers zijn in toenemende mate bezorgd over het niet effectief kunnen ondersteunen van de bedrijfsvoering. De cijfers laten zien dat deze bezorgdheid ten opzichte van vorig jaar met tien procent is gegroeid.

“Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat IT-personeel nog niet profiteert van de voordelen van de verschuiving naar de cloud”, zegt Oliver Puschman, Regional Sales Manager – Northern Europe bij UC4 Software. “De IT-afdeling staat onder druk om te laten zien dat ze zo efficiënt mogelijk opereert en innovatie stimuleert. De afdeling wordt echter geconfronteerd met een grotere beheerlast dan ooit. Dit maakt IT-afdelingen minder efficiënt. Ze besteden te veel tijd aan de dagelijkse beheertaken die geen waarde toevoegen aan de business. Daarnaast ontbreekt het aan inzicht in het beheer van hybride omgevingen. Een derde – 33 procent – geeft toe te weinig expertise te hebben op het gebied van de voordelen van IT-automatisering.”

Iets minder dan de helft (47 procent) van de respondenten vindt het moeilijk verschillende systemen te integreren en de benodigde informatie te verzamelen. En meer dan een derde (38 procent) ziet automatisering en de regie erover als een relevant onderdeel van hun cloud-strategie. Van de onderzochte bedrijven vond de financiële sector dit het meest relevant (44 procent), gevolgd door productiebedrijven (veertig procent) en ten slotte retail, distributie en transport (32 procent).
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud