87% mag Social Media gebruiken tijdens werktijd

87% mag Social Media gebruiken tijdens werktijd

87% mag Social Media gebruiken tijdens werktijd

87% mag Social Media gebruiken tijdens werktijd

20-06-2011

87% mag Social Media gebruiken tijdens werktijd


UIt een kleinschalig onderzoek van Business Development Company Budeco blijkt dat 87% van de organisaties hebben aangegeven dat medewerkers onder werktijd gebruik mogen maken van social media. 63% van de organisaties gebruikt al een vorm van algemene communicatie gedragsregels, “codes of conduct” of iets vergelijkbaars voor hun personeel. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 150 bedrijven die een social media gedragscode, een initiatief van Budeco, genereerden.

Verder blijkt dat 73% van de organisaties een specifiek contactpersoon of afdeling heeft voor het gebruik van social media. Voor 57% van de gevallen is dit de afdeling Marketing & Communicatie, 21% geeft aan dat het MT het aanspreekpunt is voor het gebruik van social media, bij 14% van de organisaties is de HR afdeling verantwoordelijk, 7% van de organisaties heeft de IT servicedesk verantwoordelijk gesteld voor het gebruik van social media. Slechts 1 organisatie heeft een social media manager.

Marco Frijlink van Budeco: ”Wij hadden de indruk dat veel organisaties wel met social media aan de slag willen, maar ook graag houvast willen. De social media policy generator creëert dat houvast en het is goed om te zien dat 87% van de organisaties hun medewerkers het gebruik van sociale media tijdens werktijd niet willen verbieden, maar er op een positieve manier naar kijken! Om de generator te optimaliseren hebben wij organisaties die gebruik maken van de generator gevraagd te participeren in een evaluatie."

Van de respondenten geeft 50% aan de social media policy direct te gebruiken voor haar medewerkers of dit op korte termijn te gaan doen. Het grootste deel van de overige respondenten geeft aan de gegenereerde policy te hebben gebruikt als verkenning voor het opzetten van haar eigen social media policy. Uit de evaluatie komt naar voren dat men over het algemeen zeer tevreden is met de generator. Sommige gebruikers geven aan nog behoefte te hebben aan extra voorbeeldregels en/of voorbeeld sancties.
 

Terug naar nieuws overzicht