“Top tien excuses om niet naar de cloud over te stappen”

“Top tien excuses om niet naar de cloud over te stappen”

“Top tien excuses om niet naar de cloud over te stappen”

“Top tien excuses om niet naar de cloud over te stappen”

20-06-2011

“Top tien excuses om niet naar de cloud over te stappen”


VMware onderzocht de meest gehoorde redenen om (nog) niet over te stappen op cloud computing. Voor het onderzoek vroeg VMware de leden van zijn LinkedIn-groep en bezoekers van zijn jaarlijkse VMware Forum in Den Bosch hun top drie meest gehoorde redenen te geven. In totaal werkten 126 personen mee aan het onderzoek.

De top tien ziet er als volgt uit:

  • Beveiliging van de cloud is momenteel niet goed geregeld  (19%)
  • Wat is de cloud eigenlijk precies? (16%)
  • Juridische zaken wat betreft de cloud zijn nog onvoldoende geregeld (11%)
  • Implementatie van de cloud past niet in de huidige infrastructuur (10%)
  • Ik wil niet afhankelijk zijn van één leverancier (10%)
  • De beschikbaarheid van de data is onzeker (9%)
  • De cloud is maar een hype (8%)
  • Angst voor verandering (7%)
  • Kosten wegen niet op tegen de baten (6%)
  • De cloud is alleen voor grote bedrijven (3%)

Beveiliging nummer één
Sinds er over cloud computing wordt gesproken en geschreven, wordt beveiliging al aangehaald als een risicofactor. In dit onderzoek eindigde 'beveiliging' ook op de eerste plaats met 19 procent van de stemmen.

Willem van Enter, Regional Director Benelux bij VMware: "De vraag is of dit werkelijk nieuw is. Hoe groot is de controle nu? Binnen traditionele IT-omgevingen komen regelmatig security issues of beveiligingslekken voor. Daarnaast wil een werknemer graag overal kunnen werken, dus slaat hij, als hij het pand verlaat, data op zijn laptop of een usb-stick op, of stuurt nog even wat bestanden naar zijn privé e-mailadres. In veel gevallen doet een werknemer op zijn/haar PC of ander device zowel werk als privé gerelateerde zaken. Bedrijfsgegevens komen zo op apparatuur of omgevingen te staan die medewerkers eenvoudig kunnen verliezen of waar anderen eenvoudig toegang toe kunnen krijgen. Ook mobiele telefoons worden steeds vaker gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsgevoelige informatie. Cloud computing zou daarom ook gezien kunnen worden als een zegen voor security. Alle data en applicaties staan dan namelijk op een centrale plek opgeslagen en worden daar beveiligd door professionals, als u ervoor kiest met gecertificeerde bedrijven zaken te doen. Bovendien kan virtualisatie zorgen voor een fysieke barrière tussen de persoonlijke en professionele software en data."
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud